Πολλές φορές είναι απαραίτητο να ανατρέχει κάποιος στο παρελθόν και να επαναφέρει μνήμες που ίσως στο διάβα των ετών να έχουν περάσει στη λήθη. Το σημαντικό σε μια τέτοια διαδικασία έγκειται στο να δει κάποιος ποιος είπε τι και πότε και αν αυτό που ειπώθηκε διατηρείται ως ιδέα και δεν μεταλλάσσεται κατά τη βούληση ενός απαίδευτου πολλές φορές όχλου.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με ιδεολογικό προσανατολισμό τον Λαϊκό Εθνικισμό, έχει ορίσει επακριβώς την ιδεολογική γραμμή πάνω στην οποία και σύμφωνα με την οποία οφείλει να πορεύεται όποιος θεωρεί τον εαυτό του Χρυσαυγίτη.
Ο Χρυσαυγίτης/τισα θέλει να αγωνιστεί για μια ιδεολογία σύμφωνα με την οποία, μέσω μιας κυβερνητικής ρυθμιστικής διαδικασίας, θα παραχθούν θετικά αποτελέσματα προς όφελος της Ελλάδας και της φυλετικής της συνέχειας. Τα οφέλη αυτά δεν αφορούν μόνο μια καθαρά υλιστική προσέγγιση οικονομικής ευδαιμονίας, αλλά πάνω από όλα μια διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τις πραγματικά υγιείς αξίες που πρέπει να ασπάζεται το σύνολο της κοινωνίας.
Σίγουρα, ως υλικά όντα οι άνθρωποι, στο σύγχρονο συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο για να επιβιώσουν πρέπει να διεκδικήσουν. Εν προκειμένω ως Έλληνες Εθνικιστές πρωτίστως ενδιαφερόμαστε για το μέλλον των Ελλήνων, αλλά για ένα μέλλον όχι απλά βιολογικής ύπαρξης μιας κοινωνίας τα μέλη της οποίας ενδιαφέρονται μόνο για το ατομικό τους συμφέρον. Άλλωστε σε μια τέτοια βάση δεν υπάρχει κοινωνία, διότι σύμφωνα με τον όρο κοινωνία είναι μια ομάδα ανθρώπων κοινών πολιτιστικών παραστάσεων και φυλετικής συγγένειας οι οποίοι προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους τους συλλογικά και όχι μεμονωμένα.
Με βάση τα ανωτέρω, ένας συνειδητοποιημένος Έλληνας Εθνικιστής, στο βαθμό που η συνείδηση ορίζει την πραγματικότητα αλλά και την δημιουργεί, οραματίζεται μέσα από την ιδεολογία του Λαϊκού Εθνικισμού την οποία οφείλει να ασπάζεται στο σύνολό της και να την έχει ως πυξίδα στη ζωή μια νέα κοινωνία ανθρώπων.
Σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζεται μέσα σε ένα πολυφυλετικό συνονθύλευμα ατόμων μηδενικής εθνικής συνείδησης και απαξίωσης των πάντων στο βωμό μιας δήθεν προοδευτικότητας. Η ιδέα μας δε μπορεί να στηρίζεται σε ιδιοτελείς προσωπικές φιλοδοξίες γιατί τότε δεν είναι ιδεολογία αλλά πολιτικός καιροσκοπισμός.
Η ιδεολογία του Κινήματός μας έχει οριστεί επακριβώς στο 2ο συνέδριο του 1992. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως ζωντανός πολιτικός οργανισμός στο 8ο συνέδριο του 2016 συνέχισε να υπερασπίζεται την ιδεολογική της γραμμή και όλοι δέχτηκαν να την εφαρμόσουν μέσα από πολιτικό αγώνα. Κάποιοι Συναγωνιστές «έλιωσαν» στους δρόμους ώστε να αφυπνίσουν τους Έλληνες και κάποιοι άλλοι δυστυχώς κλείστηκα στους τοίχους κάποιων κατ’ όνομα «τοπικών οργανώσεων» περιμένοντας προεκλογικές περιόδους ώστε να υλοποιήσουν τα στενά ατομικά τους συμφέροντα μέσα από δολοπλοκίες και φράξιες.
Κατά την αρχαιότητα η λέξη «δαίμων» δεν είχε καμία σχέση με την σημερινή της ερμηνεία. Προέρχεται από το ρήμα δαίω που σημαίνει διαιρώ, μοιράζω. Δαίμων Εαυτού ονομάζονταν η θεότητα προστάτης που ζούσε σε κάθε άνθρωπο κατά τη διάρκεια της ζωής του, φροντίζοντας για την ομαλή του πορεία.
Έτσι λοιπόν κλείνοντας θα πούμε πως ως Χρυσαυγίτες πράττουμε κατά τον δαίμονα εαυτού, πράττουμε δηλαδή σύμφωνα με αυτό που η συνείδηση μας θεωρεί σωστό, αδιαφορώντας για τον πόλεμο, τα ψεύδη και τις επιθέσεις που δέχεται το Κίνημα μας.
Η συνείδηση αυτή είναι η πραγματικότητα που θέλουμε, μια πραγματικότητα που θεωρούμε σωστή και προσπαθούμε με τον αγώνα μας να κοινωνήσουμε στους υπόλοιπους Έλληνες. Αν η πραγματικότητα αυτή δεν έρθει τότε τόσο το χειρότερο για αυτούς. Εμείς τουλάχιστον θα έχουμε αγωνιστεί.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΟΚΟΣ