Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Πισοδέρι, ένα μνημείο, η Μακεδονία και η Νέα Δημοκρατία

Το Πισοδέρι, ένα μνημείο, η Μακεδονία και η Νέα Δημοκρατία

Μήπως αλήθεια οι “μακεδονομάχοι” κομματάρχες της ΝΔ δεν τέλειωσαν ακόμη την αποστολή τους; Γιατί τι έννοια έχει κάποιοι να λένε και σωστά το λένε ότι πρέπει να σκιστεί η συμφωνία των Πρεσπών όταν στηρίζουν την Νέα Δημοκρατία, που την στηρίζει και την σέβεται και την εφαρμόζει; 

Αφορμή για αυτό μας έδωσε η ανέγερση ενός μνημείου για τους Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές, που διαμαρτυρήθηκαν για την συμφωνία των Πρεσπών όταν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως είναι η Νέα Δημοκρατία, τους διαφεύγει;…

Επί του θέματος μάλιστα διαβάσαμε σχετικά με το μνημείο και τα παρακάτω:

Ιωάννης Αμπατζόγλου:

“Το μνημείο στο Πισοδέρι στήθηκε από την ομάδα Μακεδόνες Δραμινοί στις 17 Ιουνίου 2020 και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Κυρίως ενοχλήθηκαν αυτοί που δεν θέλουν να υπάρχει μνημείο που θα θυμίζει την αντίσταση των Ελλήνων κατά της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών.”

“Δεδομένης της στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών από το πολιτικό μας σύστημα, η αναγραφή κυρίως εν ενεργεία πολιτικών στο συγκεκριμένο μνημείο ενέχει τον κίνδυνο αυτοί να απομονωθούν από τις δυνάμεις εκείνες που υπερασπίζονται ή σέβονται τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Αλλά αυτό ισχύει και γενικότερα για αυτούς που είναι στη λίστα, όχι μόνο για τους πολιτικούς. Κάποιοι αυτό το βλέπουν σαν διαφήμιση, άλλοι δεν θα τολμούσαν ποτέ να βάλουν το όνομά τους σε αυτήν.

Εμείς θεωρούμε ότι όλοι θα πρέπει να επιθυμούμε την αναγραφή του ονόματός μας σε τέτοιες λίστες ώστε να δείχνουμε έμπρακτα και επώνυμα ότι αγωνιζόμαστε εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν φοβόμαστε να το δηλώσουμε ανοιχτά.

Μόνο τότε θα νικήσουμε σε αυτό τον αγώνα, όταν όλοι μαζί θα ταχθούμε ανοιχτά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν όλοι θα επαναλαμβάνουμε τη φράση «ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» χωρίς να φοβόμαστε.

Υ.Γ.: Η ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πρεσπών περί κατεδαφίσεως του μνημείου λειτούργησε καταλυτικά προκειμένου να εκδηλωθούν ορισμένα άτομα του λεγόμενου «πατριωτικού χώρου» και να μας δείξουν τον ύποπτο ρόλο που παίζουν.”

Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

ΣΧΟΛΙΟ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΚΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΟΣΜΟ Ή ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Exit mobile version