Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσαβούσογλου προς Ελλάδα: Γιατί ενδιαφέρεστε για την Αγία Σοφία;

Τσαβούσογλου προς Ελλάδα: Γιατί ενδιαφέρεστε για την Αγία Σοφία;

Το θράσος ποτέ δεν έλειπε από τους Τούρκους. Αυτός ο λαός, που δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο, λέει ότι σεβάστηκε την Σημαία μας, την στιγμή που κατακρεούργησαν τον Άγιο και Εθνομάρτυρα Ιεράρχη της Σμύρνης Χρυσόστομο το 1922, όταν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Αξιωματικοί και στρατιώτες αιχμάλωτοι της στρατιάς της Μικράς Ασίας δολοφονήθηκαν φρικτά στα στρατόπεδα των Τούρκων και δεν γύρισαν ποτέ στην Ελλάδα.

Πάρα ταύτα, τολμούν και παριστάνουν τους “πολιτισμένους” και διαμαρτύρονται! Σε πρόσφατη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στους Έλληνες πολίτες με αφορμή το κάψιμο της τουρκικής σημαίας την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ημέρα που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, μετά τη μετατροπή της σε τζαμί. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:

«Κατέβασμα της σημαίας, κάψιμο της τουρκικής σημαίας… Τέτοιες συμπεριφορές τους ταιριάζουν. Αφού πετάξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα, ειδικά ο Κεμάλ Ατατούρκ, σεβάστηκε την ελληνική σημαία. Τέτοιο έθνος είμαστε. Αυτοί κάνουν ό,τι τους ταιριάζει» … «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Ελλάδα κάνει σαν να ήταν δική της ιδιοκτησία».

Έχει και ένα δίκαιο όμως ο Τσαβούσογλου και το δίκαιο αυτό είναι ότι το ψευτορωμαίικο του κράτους των Αθηνών επιμένει ότι δεν είναι ζήτημα ΕΛΛΗΝΙΚΟ το θέμα της Αγίας Σοφίας, αλλά… διεθνές και θέμα της UNESCO!!!

Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι την ίδια ώρα που ο Ιμάμης με το σπαθί του κατακτητή έλεγε την ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία, οι εξουσιαστές αυτού του τόπου εόρταζαν με δεξίωση την “δημοκρατία” τους…

Ακόμη ποια η σχέση αυτού του άθλιου κράτους των Αθηνών με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία όταν κάθε 29η Μαΐου δεν γίνεται ούτε μία επίσημη τελετή προς τιμήν των τελευταίων υπερασπιστών της Κωνσταντινουπόλεως;  Αν όμως η ξενόδουλη εξουσία λησμονεί δεν λησμονούν οι Έλληνες και προπαντός οι Εθνικιστές! 

Exit mobile version