Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

O Ακάρ προανήγγειλε συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων στην Τουρκία για τις… Πρέσπες του Αιγαίου

O Ακάρ προανήγγειλε συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων στην Τουρκία για τις... Πρέσπες του Αιγαίου

Την συνάντηση αξιωματούχων της Ελλάδας και της Τουρκίας προανήγγειλε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εν μέσω των προσπαθειών αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο.

«Περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μ’ αυτές και άλλες παρεμφερείς συναντήσεις. Η δουλειά μας συνεχίζεται σ’ αυτή την κατεύθυνση», τόνισε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Hurriyet».

Παράλληλα επανέλαβε, την πάγια θέση του ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, «στα πεδία που αδειοδότησε -όπως είπε- η «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε».

Απαντώντας στον Ακάρ, ο Ν. Δένδιας είπε πως «Η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία.»

Τι μπορεί να συζητήσει όμως η Ελλάδα με την Τουρκία για ανύπαρκτες «θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας», όταν μάλιστα γίνεται αναφορά σε… αδειοδοτήσεις του ψευδοκράτους των Κατεχόμενων;

Δυστυχώς δικαιώνεται απόλυτα η Χρυσή Αυγή που πριν ακόμα τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, έγραφε ότι η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται για τις δικές της Πρέσπες…

Exit mobile version