Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταρρέει η οικονομία και έρχονται χειρότερα… Στα ύψη η ανεργία!

Καταρρέει η οικονομία και έρχονται χειρότερα… Στα ύψη η ανεργία!

“Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία” είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και στον υπότιτλο σημειώνεται: “Ήδη πριν από την κρίση του κορονοϊού η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη”.

Μεγάλο θύμα της πολιτικής της ΝΔ η νεολαία, που πλήττεται σκληρά από τις συνεχείς απολύσεις και από το γεγονός ότι λόγω της πλήρους αποτυχίας του “μεγαλοφυούς” σχεδίου για τουριστικά έσοδα που κατέρρευσε, δεν μπόρεσαν να εργαστούν εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστές της στα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ, έχουν το θράσος να λένε ότι πάμε καλά…

Τα στοιχεία όμως του Υπουργείου Οικονομικών δείχνουν το ακριβώς αντίθετο και πλησιάζουν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ η ζημία του πρώτου εξαμήνου για τα δημόσια οικονομικά της χώρας! Μόνο από την υστέρηση ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, καταγράφεται μείωση εσόδων 3,9 δισ. ευρώ, μείωση που θα γίνει σημαντικά μεγαλύτερη τους επόμενους μήνες, δηλαδή Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο λόγω της κατακόρυφης πτώσης του τουρισμού!

Ο προϋπολογισμός έχει πέσει εντελώς έξω και έρχονται χειρότερα, αφού η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο κύκλο οικονομικής καταστροφής δήθεν για λόγους υγείας του Ελληνικού Λαού.

Exit mobile version