Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το πακέτο «ανάκαμψης» είναι ένα σκληρό Μνημόνιο που θα ισοπεδώσει την κοινωνία

Το πακέτο «ανάκαμψης» είναι ένα σκληρό Μνημόνιο που θα ισοπεδώσει την κοινωνία

Το σύστημα καταφέρνει για την ώρα να περιορίζει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης γύρω από την «κορωνοπροπαγάνδα» αλλά πλησιάζει η ώρα του… ταμείου για τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης.

Μετά την συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. για το «ταμείο ανάκαμψης», η Ελλάδα δικαιούται να λάβει υπό ιδανικές συνθήκες 72 δισ. ευρώ. Αυτά δεν θα χαριστούν όμως σε κανένα κράτος – μέλος αλλά θα δοθούν εφόσον υπάρξουν οι περίφημες «μεταρρυθμίσεις», τις οποίες στην Ελλάδα τις έχουμε νιώσει καλά στο πετσί μας, την δεκαετία των Μνημονίων.

Από το γεγονός αυτό και μόνο, ας μην τρέφει κανένας ψευδαισθήσεις ότι αυτό το πακέτο «ανάκαμψης» δεν θα είναι ένα ΣΚΛΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που μάλιστα θα επιβληθεί σε μια ρημαγμένη οικονομία που ακόμα δεν έχει συνέλθει από τις συνέπειες των προηγούμενων μνημονίων.

Ακόμα και να υποθέταμε ότι θα χρήματα αυτά θα χαρίζονταν στο ελληνικό κράτος, μιλάμε για μια σταγόνα στον ωκεανό. Μόνο οι απώλειες στην οικονομία τους τελευταίους μήνες από τον κορωνοϊό, υπολογίζονται σε  περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν το 70% του νέου μνημονίου που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αφορά την διετία 2021-2022, με βάση την ανεργία της περιόδου 2015-2019 και το κατά κεφαλήν εισόδημα του 2019.

Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να καλυφτούν οι πραγματικές ανάγκες της ρημαγμένης ελληνικής οικονομίας με τα σημερινά δεδομένα και πολύ περισσότερο με την εικόνα που θα υπάρχει σε λίγους μήνες όταν η ανεργία και τα λουκέτα θα σπάνε όλα τα ρεκόρ.

Η Ελλάδα στην πραγματικότητα δεν βγήκε ποτέ από το καθεστώς των Μνημονίων και σήμερα η κυβέρνηση… πανηγυρίζει για μια νέα δανειακή συμφωνία που θα βυθίσει την χώρα σε έναν μεγαλύτερο κύκλο ύφεσης.

Exit mobile version