Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο μνημονιακός ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Η περίπτωση Σκυλακάκη

Ο μνημονιακός ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Η περίπτωση Σκυλακάκη

Καμία αλλαγή στους Υπουργούς από τον πρωθυπουργό – Πιστεύει ότι έχει το… τέλειο κυβερνητικό σχήμα.

Ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα ο μικρός “βελτιωτικός” ανασχηματισμός της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, για τον οποίο ακούγαμε από τον Ιούνιο. Στην πραγματικότητα υπήρξαν μόλις πέντε αλλαγές σε θέσεις Υφυπουργών και βεβαίως εκείνη που ξεχωρίζει είναι η αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

Ο Θ. Σκυλακάκης είχε διαγραφεί από το κόμμα της ΝΔ το 2010 γιατί είχε εκφράσει ακραιφνή μνημονιακή γραμμή, όταν ακόμα η ΝΔ με τα «Ζάππεια» του Αντώνη Σαμαρά, πωλούσε… αντιμνημόνιο στους ψηφοφόρους της.

Ο τότε ευρωβουλευτής της ΝΔ Σκυλακάκης, χαρακτήρισε «αυτοπυροβολισμό» την ανακοπή της εφαρμογής του μνημονίου. Επίσης είχε δηλώσει ότι «όταν έχουμε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, το μνημόνιο είναι το σχοινί για να πιαστούμε έστω και χωρίς δίχτυ ασφαλείας».

Μετά την διαγραφή του, αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία, από την οποία αποχώρησε στις 21 Μαΐου 2012, διαφωνώντας με την εκλογική συνεργασία του κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία. Όμως τον Νοέμβριο του 2012 προσχώρησε στο κόμμα της Δράσης, το οποίο λίγα χρόνια μετά ανακοίνωσε την συνεργασία του με την Νέα Δημοκρατία!

Οι κυβιστήσεις αυτές είναι καθιερωμένες στην νεοφιλελεύθερη παράταξη, όμως το γεγονός είναι πως ο Θ. Σκυλακάκης υπήρξε και είναι ένας θερμός υποστηρικτής των μνημονίων, τα οποία δεν ήταν «το σχοινί για να πιαστούμε» αλλά το σχοινί για να… κρεμαστούμε!

Πλέον, με τον αναβαθμισμένο ρόλο του θα μπορέσει να συμβάλλει στο νέο μνημόνιο που θα φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο στην ελληνική οικονομία.

Υ.Γ. Η παραμονή των υπουργών σε κρίσιμες θέσεις όπως στο “μεταναστευτικό” (Μηταράκης) και στην εξωτερική πολιτική (Δένδιας) δείχνει ότι ο πρωθυπουργός είναι… ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα…

Exit mobile version