Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όχι στον πανικό: Αυξάνονται τα τεστ, αυξάνονται και τα κρούσματα – Ελάχιστοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Όχι στον πανικό: Αυξάνονται τα τεστ, αυξάνονται και τα κρούσματα - Ελάχιστοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Είναι εμφανές ότι δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες ένα δραματικό κλίμα για το «δεύτερο κύμα» της επιδημίας του κορονοϊού. ΜΜΕ και κυβέρνηση δίνουν τα ρέστα τους στην αναζωπύρωση της προπαγάνδας του φόβου και οι πολίτες βομβαρδίζονται ξανά από τα δελτία ειδήσεων και το ίντερνετ με ρεπορτάζ για την «ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων»…

Είναι πράγματι έτσι τα πράγματα; Ας δούμε τα γεγονότα με ψυχραιμία. Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί νέα κρούσματα και θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί. Εκείνο που τα ΜΜΕ «ξεχνάνε» να αναφέρουν, είναι το γεγονός ότι τους τελευταίους ΜΗΝΕΣ τα σοβαρά περιστατικά διασωληνωμένων ασθενών, μετρούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών! Όχι τον Αύγουστο, αλλά όλους τους θερινούς μήνες!

Επειδή εμείς είμαστε… συνωμοσιολόγοι και… ανεύθυνοι, πάμε να δούμε ένα δημοσίευμα που αλιεύσαμε από ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ site που εξηγεί ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ που καταγράφονται μέσα στο καλοκαίρι «περισσότερα» κρούσματα. Αναφέρει λοιπόν το δημοσίευμα:

«Τι συνέβη, λοιπόν, και φτάσαμε σε τέτοιους επικίνδυνους αριθμούς;

Πολλοί στέκονται στο γεγονός πως άνοιξαν τα σύνορα και επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα σε τουρίστες από χώρες που πλήττονται πολύ βαριά από τον κορωνοϊό, ενώ άλλοι στην υπερβολική χαλαρότητα των Ελλήνων που δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής και το social distancing.

Και οι δύο εξηγήσεις είναι σωστές, όμως ουδείς αναφέρει το πιο προφανές εξ όλων: το γεγονός, δηλαδή, πως το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τεστ που γίνονται για τον Covid-19.

Την περίοδο του πρώτου κύματος οι ειδήμονες έκαναν 500-1000 τεστ ημερησίως, με το νούμερο ν’ ανεβαίνει σταδιακά. Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά, το τελευταίο διήμερο σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν περίπου 10.000 τεστ και καταγράφηκαν 78 και 110 κρούσματα αντίστοιχα.

Κάπως έτσι, αποδεικνύεται αυτό που αποτελεί κοινό μυστικό από την πρώτη στιγμή: τα λίγα κρούσματα στις αρχές είχαν να κάνουν τόσο με την σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και με τα ελάχιστα τεστ που διενεργούντο.

Με το που αυξήθηκαν οι έλεγχοι, αυξήθηκε και ο αριθμός αυτών που (επισήμως, πια) φέρουν τον ιό…»

Καταλάβατε τώρα πως διαχειρίζεται το σύστημα τους αριθμούς για τα «αυξημένα κρούσματα»;

Exit mobile version