Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κάτι μεγάλο “μαγειρεύεται” στο Λίβανο

Κάτι μεγάλο “μαγειρεύεται” στο Λίβανο

Μεγάλη κλιμάκωση αναμένεται στην Μέση Ανατολή. Σκοπός του Ισραήλ η καταστροφή της Χεσμπολάχ.

Αυτό που συνέβη στην Βηρυτό και μέσα στις συνθήκες που υπήρχαν στην χώρα οδηγεί σε τεράστια κλιμάκωση. Κλιμάκωση η οποία θα οδηγήσει σε κτύπημα του άξονα Ιράν-Χεσμπολάχ-Συρίας από τον νότο. Οι δυο τεράστιες εκρήξεις που σημειώθηκαν στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου οδηγούν την χώρα στην καταστροφή. Χιλιάδες οι τραυματίες ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ… H έκρηξη προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε όλη την πρωτεύουσα σε βαθμό που ο κυβερνήτης της ο Marwan Abboud να τη χαρακτηρίσει ” κατεστραμμένη πόλη”

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασσάν Ντιάμπ κήρυξε εθνικό πένθος, ενώ το δραματικό περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο οικονομικής κατάρρευσης. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε μια κρίσιμη συγκυρία, την στιγμή που ο Λίβανος υποφέρει από την χειρότερη οικονομική κρίση εδώ και δεκαετίες, η οποία έχει βυθίσει σχεδόν τον μισό πληθυσμό στην φτώχεια. 

Η ένταση μεταξύ του Λιβάνου και του γειτονικού Ισραήλ βρίσκεται επίσης στα ύψη καθώς το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε προσπάθεια διείσδυσης ως και πέντε οπλισμένων μελών της Χεζμπολάχ.

Λιβανέζος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας δήλωσε: “Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα ότι αυτό συνέβη ως αποτέλεσμα ισραηλινών βομβαρδισμών”.

Ο στρατιωτικός αναλυτής, Ταξίαρχος Νίζαρ Αμπντέλ-Καντέρ ανέφερε πως δύο ισραηλινά αεροπλάνα αιωρούνταν πάνω από τους ουρανούς της Βηρυτού κατά τη στιγμή της έκρηξης…

Πρώην αξιωματούχος της CIA, ο Ρόμπερτ Μπαέρ, ο οποίος δούλεψε για χρόνια στο Λίβανο, υποστηρίζει πως μέσα στην αποθήκη δεν υπήρχε μόνο νιτρική αμμωνία αλλά και στρατιωτικά πυρομαχικά. «Ήταν ξεκάθαρα στρατιωτική έκρηξη δεν πρόκειται για λίπασμα νιτρικής αμμωνίας. Είμαι σχεδόν σίγουρος γι’ αυτό», δήλωσε.

Ο πρόεδρος Ντ.Τραμπ αναφερόμενος στο περιστατικό μίλησε για «βόμβα», επικαλούμενος πηγές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Exit mobile version