Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ίμια 1996 δεν ξεχνώ: Πυραυλάκατος «Βλαχάκος»

Ίμια 1996 δεν ξεχνώ: Πυραυλάκατος «Βλαχάκος»

Αθάνατη η μνήμη του παλληκαριού από την Μάνη του Παναγιώτη Βλαχάκου, που ξεχωριστά τιμά εδώ και πολλά χρόνια η Χρυσή Αυγή και δεν λησμονούμε τον αείμνηστο πατέρα του Αντώνη στα γραφεία μας να μας μιλά για την θυσία του Ήρωα γιου του. Όπως ανακοινώθηκε η ΤΠΚ 7 Ρ-79 «Βλαχάκος» είναι σχεδόν έτοιμη.

Η 7η Πυραυλάκατος κλάσης «ΡΟΥΣΣΕΝ» τύπου Super Vita, έχει βγει από το υπόστεγο και ετοιμάζεται να καθελκυστεί. Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση και παράδοσή της στο Πολεμικό Ναυτικό. Η διαφορά σε ότι αφορά τις προόδους στις εργασίες εν σχέσει με τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης της ΤΠΚ 6 έχει να κάνει με το γεγονός ότι πέφτει σήμερα στο νερό με περαιωμένες εργασίες σχεδόν κατά 80%.

Η ΤΠΚ 7 καθελκύεται ολοκληρωμένη σε πολλά σημεία, έχοντας τοποθετημένα ήδη τα δύο πυροβόλα 30mm OTOBREDA και το πυροβόλο 76mm / 62 SRGM OTO-MELARA, καθώς και το σύστημα αυτοπροστασίας RAM. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκτός απροόπτου – ως το τέλος Νοεμβρίου η ΤΠΚ 7 «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική μαζί με την ΤΠΚ 6 «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», αποτελώντας δύο υπερπολύτιμες προσθήκες στον Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.

Οπλισμός:
8 Κ/Β Ε-Ε Exocet MM-40 Blk2 / Blk3
1 πυροβόλο 76mm / 62 Super Rapido της OTOBREDA
2 πυροβόλα 30mm της OTOBREDA
1 αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GLMS RAM το οποίο φέρει 21 Κ/Β

Τονίζεται ότι η δυνατότητα εξαπόλυσης των κατευθυνομένων βλημάτων (Κ/Β) Exocet ΜΜ40 Block3 με ικανότητα βολής σε γεωγραφικές συντεταγμένες με καθοδήγηση GPS, για προσβολή ελλιμενισμένων πλοίων και επάκτιων στόχων σε ακτίνα 180 km, τα καθιστά ισχυρά όπλα κρούσης του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Exit mobile version