Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκτός ελληνικής ΑΟΖ η “λεκάνη του Ηροδότου”

Εκτός ελληνικής ΑΟΖ η “λεκάνη του Ηροδότου”

Η προπαγάνδα της ΝΔ οργιάζει και θριαμβολογεί, όμως στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν έχουν όπως τα παρουσιάζουν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ της Ελλάδος, που όλο και περισσότερο θυμίζουν Βόρειο Κορέα!

Η συμφωνία με την Αίγυπτο έχει και καλές πλευρές, αλλά έχει και ένα σημείο ιδιαίτερα δυσμενές για την Πατρίδα μας.

Συγκεκριμένα, «μειωμένη» είναι η ΑΟΖ της Κρήτης στην συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον Αίγυπτιο ομόλογό του, προκειμένου, να συμφωνήσει η Αίγυπτος στην οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Ελλάδα. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στους σχετικούς χάρτες της συμφωνίας με την Αίγυπτο για καθορισμό ΑΟΖ, η Ελλάδα μένει σχεδόν ολοκληρωτικά εκτός της «λεκάνης του Ηροδότου», όπου υπολογίζονται ότι υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. 

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα προέβη σε έναν συμβιβασμό ιδιαίτερα αρνητικό για τα εθνικά μας συμφέροντα και αυτό γιατί η υποθαλάσσια κοιλάδα του Ηροδότου, νοτιοανατολικά της Κρήτης κρύβει ένα τεράστιο θησαυρό. Μέσα σε πέντε χρόνια, με εντατική δουλειά, θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικούς πόρους στο ελληνικό δημόσιο και μέσα σε μία δεκαετία με την αύξηση του ρυθμού εξόρυξης του φυσικού αερίου θα μπορούσε να σβήσει μεγάλο μέρος του εθνικού χρέους.

Και όμως το 2013 με κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  σταμάτησε κάθε έρευνα και δεν συνεχίστηκε ούτε στην πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ…

Το γιατί τώρα ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον εθνικό πλούτο, που θα έβγαζε την Ελλάδα από το οικονομικό και γεωπολιτικό αδιέξοδο αυτό μία ερμηνεία έχει τα κόμματα αυτά του πολιτικού κατεστημένου δεν εκφράζουν το Έθνος και τα δίκαια των Ελλήνων.

Exit mobile version