Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα στην Ευρώπη

Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα στην Ευρώπη

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει χρήμα πολύ για προπαγάνδα και δημοσιεύματα σε εφημερίδες της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Αντίθετα, οι ενταύθα εξουσιαστές της χώρας σκορπάνε εκατομμύρια για λαθρομετανάστες και ΜΚΟ. Δεν μας κάνει εντύπωση, λοιπόν, το γεγονός ότι σε εφημερίδες της Ευρώπης παρουσιάζονται δημοσιεύματα, στα οποία εμφανίζεται μία εικόνα της Ελλάδας που δεν έχει σχέση με πραγματικότητα!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα, όπου σε «εκδικητικούς βανδαλισμούς» τζαμιών και άλλα «αντίποινα» στην Ελλάδα για την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί αναφέρεται ανθελληνικό ρεπορτάζ της αυστριακής Die Presse, η οποία γράφει ακόμη και για προσάρτηση της Θεσσαλίας από την Ελλάδα! 

Η εφημερίδα ως«βανδαλισμούς» αναφέρει το γεγονός ότι στο Κουρσούμ Τζαμί των Τρικάλων, όπου ομάδα αγνώστων έριξε κάποιες… πέτρες.

“Το μουσουλμανικό τέμενος Κουρσούμ Τζαμί ήταν ένας από τους ομορφότερους οθωμανικούς τόπους λατρείας στην τουρκοκρατούμενη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέχρι την “προσάρτηση” της Θεσσαλίας στην Ελλάδα το 1882”, γράφει.

Ώστε “προσάρτηση” ήταν η απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους σύμφωνα με τον Αυστριακό δημοσιογράφο! Στην συνέχεια αναφέρει και δεύτερο “περιστατικό”, που αφορά τη Μυτιλήνη και γράφει το Βελιδέ Tζαμί. «Ως αντίποινα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουντζούρης ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του παλαιότερου τζαμιού του νησιού».

Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και πρόσφατη ήταν η δήλωση της Υπουργού της ΝΔ Μενδώνη ότι το κράτος των Αθηνών έχει δώσει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση… Οθωμανικών μνημείων, τα περισσότερα των οποίων δεν μας λένε ότι είναι κτίσματα επάνω σε Ελληνικές Εκκλησίες…

Exit mobile version