Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Ελληνικός χρυσός σε χέρια ξένων!

Ο Ελληνικός χρυσός σε χέρια ξένων!

Μεγάλη η άνοδος της τιμής του χρυσού το τελευταίο διάστημα της μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητος και αναμένεται και μεγαλύτερη… Όλα αυτά μας θυμίζουν την πώληση αρκετών τόνων χρυσού σε τιμή εξευτελιστική από την κυβέρνηση Σημίτη, αλλά και ένα δημοσίευμα της εφημερίδας μας του 2003, το οποίο είχε ως εξής:

Ολοσέλιδο άρθρο είχε η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» 31 Αυγούστου 2003, με το οποίο προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την πώληση είκοσι τόνου χρυσού από τα εθνικά αποθέματα από την κυβέρνηση.

Στο άρθρο υπήρχε αναφορά και στον χρυσό της Ελλάδος, που το 1941 φυγαδεύτηκε από την χώρα. Αυτό που δεν μας είπε το άρθρο είναι ότι ο χρυσός αυτός δεν επέστρεψε στην Ελλάδα ποτέ! Ακόμη, σε ένα σημείο του άρθρου αναφέρονται τα εξής:

«Η ελληνική «συνεισφορά» παραμένει στην κατοχή της Τράπεζας της Ελλάδος και εμφανίζεται ως περιουσιακό στοιχείο της στον ισολογισμό της. Ελληνικός χρυσός, κατατεθειμένος σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών, βρίσκεται στη FED (την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) και στην Τράπεζα της Αγγλίας, εκεί όπου υπάρχουν αγορές που πληρώνουν τόκο για καταθέσεις χρυσού.

Ο τόκος όμως είναι ελάχιστος, μόλις 0,1%, αναφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, και οι καταθέσεις κρίνονται ασύμφορες».
Αυτό που δεν μας λέει ο αρθρογράφος του Βήματος είναι:

Α) Ότι η FED, που είναι η τράπεζα των ΗΠΑ, που εκδίδει και το δολάριο, δεν είναι κρατική τράπεζα, αλλά ιδιωτική και η πλειοψηφία των μετοχών της ανήκει σε Εβραίους.

Β) Δεν μας εξηγεί τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει ένα μέρος του εθνικού πλούτου να βρίσκεται σε μία ξένη τράπεζα και μάλιστα σιωνιστικών συμφερόντων και

Γ) Όσο για το γεγονός ότι ο τόκος που μας δίνει η FED για να κρατάει χρυσό της Ελλάδος είναι 0,1%, δηλαδή τίποτε, μιλά από μόνο του…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ 2013

ΘΕΜΑ: «Το άλυτο (ακόμα) μυστήριο με τις 608 350 ουγκιές της Κατοχής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

Στα 4,74 δισ. ευρώ τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας

Πού φυλάσσονται τα 4,74 δισ. ευρώ αποθέματα χρυσού της Τραπέζης της Ελλάδος

Exit mobile version