Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Π. Κονδύλης, 1998: Περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων – Ψευδαισθήσεις αριστερών

Π. Κονδύλης, 1998: Περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Ψευδαισθήσεις αριστερών

“Η «Αριστερά» αποτελεί σήμερα τον «χρήσιμο ηλίθιο» των πολυεθνικών εταιρειών και του οικουμενιστικού αμερικανισμού.”

Δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι αριστεροί είναι οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές των λαθρομεταναστών, υπηρετούντες απόλυτα τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Σχέδια τα οποία υπηρετεί με πάθος και η φιλελεύθερη ΝΔ. Έγραφε, λοιπόν, ο τελευταίος ίσως διανοούμενος της χώρας, ο Παναγιώτης Κονδύλης, το 1998 για τον ρόλο της αριστεράς στον 21ο αιώνα:

“Μετά την κατάρρευση της ουτοπίας της Ανατολής η εξημερωμένη πλέον δυτική «Αριστερά» έχει εγκολπωθεί την ουτοπία της Δύσης, δηλαδή την ουτοπία μιας παγκόσμιας κοινωνίας που τείνει προς την αρμονία πάνω στη βάση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».”

“Διάφοροι «αριστεροί», και μάλιστα πρώην κομμουνιστές ή φιλοκομμουνιστές, επιστρατεύουν σήμερα ποικίλες εκλογικευτικές ακροβασίες προκειμένου να προσαρμόσουν την «προοδευτική» τους συνείδηση στην πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την αμερικανική νίκη στον Ψυχρό Πόλεμο.

Η παθιασμένη ομολογία πίστεως στα «ανθρώπινα δικαιώματα» τους προσφέρει τη δυνατότητα να στήσουν γέφυρες συμβιβασμού ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν χωρίς να εξευτελισθούν φανερά, γιατί αυτήν την ομολογία πίστεως στην ιδεολογία του πρώην εχθρού την καλύπτουν πίσω από την δήθεν εμμονή στο αρχικό «ανθρωπιστικό ιδεώδες» της «δυτικής Αριστεράς».

Έτσι, η ίδια εκείνη «Αριστερά», η οποία χθες ακόμη έπαιζε τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» (Λένιν) στις διάφορες εκστρατείες ειρήνης του Κρεμλίνου και δεν υπέφερε την έκφραση «ανθρώπινα δικαιώματα», όταν αυτή έβγαινε από τα χείλη του Ρίγκαν και της Θάτσερ ¬ η ίδια εκείνη «Αριστερά» αποτελεί σήμερα τον «χρήσιμο ηλίθιο» των πολυεθνικών εταιρειών και του οικουμενιστικού αμερικανισμού.”

Exit mobile version