Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανατολικά της Ρόδου ο τουρκικός στόλος, ανοιχτά του Καστελόριζου το Oruc Reis – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων

Ανατολικά της Ρόδου ο τουρκικός στόλος, ανοιχτά του Καστελόριζου το Oruc Reis - Συνεδριάζει το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων

H Άγκυρα σήμερα το πρωί εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis ανοιχτά του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στο ίδιο ακριβώς σημείο που είχε δεσμεύσει και τον περασμένο Ιούλιο.

Tις πρώτες πρωινές ώρες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος απέπλευσε από το σημείο όπου βρισκόταν έξω από το λιμάνι της Αττάλειας, συνοδεία πολεμικών πλοίων, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να παραμένουν σε ύψιστο συναγερμό, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις της Άγκυρας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, το πλοίο έχει ήδη φτάσει στην περιοχή όπου θα  κάνει έρευνες.

Ταυτόχρονα, έχει αναπτυχθεί σημαντική δύναμη του τουρκικού στόλου ανατολικά της Ρόδου για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Τις εξελίξεις σχολίασε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής:

Exit mobile version