Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αιωνία Ελλάς: Επιβεβαίωση του Αριστοτέλους μετά από χιλιάδες χρόνια

Αιωνία Ελλάς: Επιβεβαίωση του Αριστοτέλους μετά από χιλιάδες χρόνια

Όπως αποκάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, μία παρατήρηση του μεγάλου Αριστοτέλους για την συμπεριφορά του εγκεφάλου σε μία περίπτωση οφθαλμαπάτης, απεδείχθη ότι είναι απόλυτα ορθή. Επίσης απεδείχθη ότι επιτυχημένες εγχειρήσεις εγκεφάλου πραγματοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες από το 250π.Χ..
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των βρετανικών «Τάιμς», αυτό που ξεκίνησε ως μία «υπόθεση ρουτίνας για να δοθεί άδεια οικοδόμησης σε περιοχή  προάστια της πόλης της Χίου αναδεικνύεται ίσως σε μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις, φέρνοντας στο φως στοιχεία για εξαιρετικά λεπτές κρανιακές εγχειρήσεις»!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Έλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν τέσσερις τάφους με κτερίσματα στον έναν από τους οποίους υπήρχε επίσης σκελετός με εμφανή στο κρανίο τα σημάδια «τρυπανισμού». Η αρχαία μέθοδος της χρήσης λεπτού τρυπανιού για την διάνοιξη τρύπας στο κρανίο αναφέρεται στα κείμενα του Ιπποκράτη.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον σε αυτόν τον σκελετό είναι όχι μόνο τα σημάδια τρυπανισμού, αλλά και οι ενδείξεις ότι η οπή επουλώθηκε, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις μόλυνσης, και ο ασθενής επέζησε», δηλώνει στους «Τάιμς» ο Αστέριος Αϊδονής, ανθρωπολόγος που εργάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χίου.

Exit mobile version