Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η φιλοκυβερνητική “Καθημερινή” γκρεμίζει τα ψέματα Μητσοτάκη για τις τουρκικές έρευνες στην Μεσόγειο

Η φιλοκυβερνητική “Καθημερινή” γκρεμίζει τα ψέματα Μητσοτάκη για τις τουρκικές έρευνες στην Μεσόγειο

Ανάμεσα στα πολλά που είπε χθες στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός ξεχώρισε και η αναφορά του στο Oruc Reis, το οποίο σύμφωνα με τον Μητσοτάκη “δεν διεξάγει έρευνες”.

Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιούν από την Δευτέρα και τα διαδικτυακά παπαγαλάκια της ΝΔ για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ότι δηλαδή η υφαλοκρηπίδα αφορά τον βυθό και άρα εφόσον οι τούρκοι δεν ακουμπάνε τον βυθό μας δεν υπάρχει… παραβίαση, άρα ούτε και λόγος στρατιωτικής αντίδρασης.

Είναι έτσι τα πράγματα; Φαίνεται πως ακόμα και η φιλοκυβερνητική “Καθημερινή” έχει άλλη άποψη. Και διαψεύδει τον πρωθυπουργό σε πρωτοσέλιδο άρθρο της:

«Ο άμεσος στόχος των εν εξελίξει εκνόμων ενεργειών της Άγκυρας ήταν η διάσπαση της συνέχειας της ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου. Το επιβεβαίωσε σε πρακτικό επίπεδο, με το ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis” να έχει ποντίσει εδώ και ημέρες καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να διεξάγει έρευνες, παρά την περί του αντιθέτου εκτιμήσεις των Αθηνών».

Παρακάτω γίνεται περισσότερο… αποκαλυπτική αναφέροντας πως «το ουσιώδες, όμως, είναι ότι η θαλάσσια ζώνη του Καστελλορίζου, Στρογγύλης, Ρόδου χαρακτηρίζεται πλέον από εταίρους μας “αμφισβητούμενη περιοχή”».

Θυμίζουμε ότι το State Department σε ανακοίνωσή του είχε μιλήσει για περιοχή που “διεκδικούν δικαιοδοσία” η Ελλάδα και η Κύπρος!

Φυσικά, δεν περιμένουμε κανέναν αναλυτή να μας επιβεβαιώσει τα αυτονόητα: Η Τουρκία δεν γκριζάρει απλώς την περιοχή όπως έκανε στα Ίμια το 1996, αλλά την διεκδικεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

Και μπορεί ο Μητσοτάκης να ευχαριστεί τον Μακρόν όπως ο Σημίτης τους Αμερικανούς, αλλά σύντομα θα κληθεί σε έναν ατιμωτικό διάλογο με την Τουρκία, τον οποίο επιθυμούν και οι “σύμμαχοί” μας.

Exit mobile version