Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δήλωση Ερντογάν που τα λέει όλα… Μετά το Αιγαίο σειρά έχει η Θράκη μας!

Δήλωση Ερντογάν που τα λέει όλα... Μετά το Αιγαίο σειρά έχει η Θράκη μας!

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν δήλωσε ως το Oruc Reis θα συνεχίσει τις εργασίες του στην Ανατολική Μεσόγειο έως τις 23 Αυγούστου. Η δήλωση του ήταν ξεκάθαρη: «Το  Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι 23 Αυγούστου. Με τη Μέρκελ μιλήσαμε και μου ζήτησε να ρίξουμε τους τόνους. Συμφωνήσαμε να δείξουμε καλή διάθεση. Ελπίζω να συμφώνησε το ίδιο και με την Μητσοτάκη, με τον οποίο μίλησε.»

Το πρωί της Παρασκευής η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Αθήνας ξεκίνησε να «στοχοποιεί» την «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη.

«Μετά το κλείσιμο 8 μειονοτικών σχολείων», γράφει η «Yeni Safak», «Έλληνες κομάντος πραγματοποίησαν πλήρως εξοπλισμένη άσκηση στο χωριό “Gökçepınar” (στην Γλαύκη) της Ξάνθης.”

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο Ερντογάν δήλωσε:

«Οι Έλληνες βεβήλωσαν τα νεκροταφεία των συγγενών μας στη Δυτική Θράκη με όπλα. Δεν είναι καθόλου θετικά σήματα αυτά. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του. Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο, όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο. Επιτρέψτε μου να το πω ξεκάθαρα».

Ο Τούρκος πρόεδρος, υιοθετώντας πλήρως το δημοσίευμα της «Yeni Safak», δήλωσε ότι Έλληνες στρατιώτες επιτέθηκαν σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Δυτική Θράκη, με πυρά, και προανήγγειλε «επέμβαση» σε ελληνικό έδαφος γιατί τι άλλο σημαίνει η φράση του “θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο, όταν έρθει η ώρα”;

Exit mobile version