Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στον δρόμο του Σημίτη ο Μητσοτάκης!

Στον δρόμο του Σημίτη ο Μητσοτάκης!

Καθόλου τυχαίος ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” της περασμένης Τετάρτης: “Νέος Σημίτης ο Μητσοτάκης”.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ”, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του Υπουργείου των Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Σημίτης συζητούσε και είχε αποδεχτεί να πάμε στην Χάγη και να συζητήσουμε με την Τουρκία τα πάντα, ακόμη και αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, που σημαίνει γκρίζα ζώνη όχι μόνον στην θάλασσα, αλλά και στα νησιά μας!

Και αυτά που δεν πρόλαβε να κάνει ο Σημίτης, φαίνεται πως έχει σκοπό να τα κάνει ο Μητσοτάκης.Από το δημοσιεύμα της “Εστίας” και τα παρακάτω:

“Ο Σημίτης θα παρέπεμπε στην Χάγη Ίμια – αποστρατιωτικοποίηση νησιών”

“Η κυβέρνηση Σημίτη ήταν έτοιμη να διαπραγματευθεί όλα τα θέματα (υφαλοκρηπίδα, εναέριο χώρο, αποστρατιωτικοποίηση νησιών, χωρικά ύδατα), όπως ήθελαν και θέλουν οι Τούρκοι! Δεχόταν να συζητήσει στην Χάγη την αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων! Σύμφωνα με τον Μπερνς, «η Ελλάδα υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της στα νησιά δε συνιστούν αξιόπιστη απειλή για την Τουρκία… Η Ελληνική κυβέρνηση τα εξόπλισε κατά παράβαση της Συνθήκης των Παρισίων του 1947».

Όπως αποκαλύπτει ο Αμερικανός διπλωμάτης στο έγγραφό του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «από την άποψη της ελληνικής πλευράς η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μπορεί να ακολουθήσει ή να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος αλλά όχι να προηγηθεί μιας συμφωνίας για τις βασικές πολιτικές και νομικές διαφορές στο Αιγαίο».

Exit mobile version