Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποια ήταν η “κόκκινη γραμμή” για την ΝΔ στις 11 Αυγούστου;

Ποια ήταν η “κόκκινη γραμμή” για την ΝΔ στις 11 Αυγούστου;

Μόλις λίγες μέρες πριν η ΝΔ δήλωνε ότι είναι “κόκκινη γραμμή” το να κάνει η Τουρκία έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το τι έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται το γνωρίζετε … Για του λόγου το αληθές: 

“11-8-2020: Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη ο Μάριος Σαλμάς, βουλευτής ΝΔ είπε:

“Η Ελλάδα έχει βάλει “κόκκινη γραμμή”, και παρακολουθεί πολύ στενά το τι κάνει η Τουρκία… Το να κάνεις έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι η “κόκκινη γραμμή” μας. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Όταν συνεδριάζουν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, γίνεται έκτακτο ΚΥΣΕΑ και ενημερώνονται οι αρχηγοί, δεν γίνεται για αστείο. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να πάρει κρίσιμες αποφάσεις με σκοπό την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

“Να το πω με ένα παράδειγμα: είσαι στο σπίτι του και βλέπεις ένα γείτονα να πηδάει στον κήπο. Δεν τον πυροβολείς αμέσως, επειδή ο γείτονας κάνει βόλτες στον κήπο. Αλλά όταν ξεπεράσει ένα εσκεμμένο κλιμακώνεις τη διπλωματία …”

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, βόλτες στον κήπο κάνουν οι Τούρκοι με τον στόλο τους και δεν πρέπει να τους πυροβολήσουμε…!

Exit mobile version