Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραστάτες της Παναγίας με… μάσκες!

Παραστάτες της Παναγίας με… μάσκες!

Η φωτογραφία τα λέει όλα, είναι χαρακτηριστική και αποδίδει πλήρως το “μια εικόνα 1.000 λέξεις”!

Δίπλα από την Εικόνα της Παναγίας Σουμελά παραστάτες ένας νέος και μία νέα με Ποντιακή ενδυμασία φορώντας μάσκες!

Εδώ και αιώνες, πιστεύοντας στο θαύμα πηγαίνουν να προσκυνήσουν την Παναγία και να σωθούν ετοιμοθάνατοι, απελπισμένοι και αυτήν την χρονιά δίπλα από την Παναγία οι παραστάτες της Εικόνας της φορούσαν… μάσκες! Όπως και οι προσκυνητές… Αυτή την χρονιά στρατιώτες δεν σήκωσαν την Εικόνα της Παναγίας, δεν έγινε περιφορά Της!

Το ίδιο έγινε και στην Τήνο, όπου παραδοσιακά την Εικόνα της Παναγίας στην Λιτανεία μετέφεραν Ναύτες.

Φέτος ο εορτασμός της Παναγίας στην Τήνο ήταν εντελώς διαφορετικός από άλλες χρονιές, με την παρουσία λαού αισθητά μειωμένη.

Η λιτανεία της εικόνας για πρώτη φορά από όσο γνωρίζουμε στην ιστορία δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ μέσα και έξω από τον Ναό υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων. Όσοι πιστοί βρέθηκαν στην Παναγία της Τήνου φορούσαν μάσκες, ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης στο νησί βρέθηκε μόνον ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Δεν ήταν εκεί ούτε πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε πρωθυπουργός, ούτε βέβαια και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Πλήρως υποβάθμιση στον καιρό του ορθολογισμού, κατά τον οποίον η θεά πλέον επιστήμη εκτιμάται περισσότερο από την Πίστη.

Exit mobile version