Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χεζμπολάχ και πολιτικοί του Λιβάνου κατηγορούν το Ισραήλ για την καταστροφή στην Βηρυτό

Χεζμπολάχ και πολιτικοί του Λιβάνου κατηγορούν το Ισραήλ για την καταστροφή στην Βηρυτό

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Nasrallah υπέδειξε ξεκάθαρα το Ισραήλ ως υπεύθυνο για την φονική επίθεση στην Βηρυτό κι κάλεσε τους πολίτες του Λιβάνου ν΄ αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν πρωτοβουλίες:

“Εάν η έκρηξη στο λιμάνι είναι έργο του Ισραήλ, οι Λιβανέζοι πρέπει να απαντήσουν. Τι θα κάνετε αν είναι το Ισραήλ; Θα σιωπήσετε επειδή το Ισραήλ είναι πολύ δυνατό;” είπε και πρόσθεσε με νόημα: “Η αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού δεν ήταν οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ, διαψεύδουμε αυτούς τους ισχυρισμούς”.

Σύμφωνα με το δίκτυο Αl Μanar ο Νασράλα δήλωσε: «Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι το Ισραήλ ενέχεται στην έκρηξη όλος ο Λίβανος πρέπει να πάρει θέση. Εμείς ως Hezbollah, δεν θ΄ αφήσουμε να περάσει ένα τέτοιο έγκλημα. Θα ανταποδώσουμε».

Εκτός από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ και άλλος πολιτικός και μάλιστα πολιτικός αντίπαλος της Χεζμπολάχ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου και νυν βουλευτής Nohad Machnouk κατηγόρησε το Ισραήλ για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Machnouk δήλωσε ότι το Ισραήλ ήταν “σαφώς” υπεύθυνο για την τεράστια έκρηξη που σκότωσε πάνω από 200 άτομα, τραυμάτισε χιλιάδες και άφησε όλη τη χώρα χωρίς σιτηρά, καθώς καταστράφηκαν τα σιλό συγκέντρωσης που ήταν κοντά στην περιοχή της έκρηξης. Ο υψηλόβαθμος πολιτικός υπηρέτησε ως υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου το 2014 και ξανά το 2016. Είναι μέλος του “Κινήματος του Μέλλοντο”, του πρώην πρωθυπουργού Saad Hariri, του σουνιτικού μπλοκ της χώρας και αντιτίθεται στο κίνημα της Χεζμπολάχ.

Exit mobile version