Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Τούρκοι δημιουργούν τετελεσμένα στην Μεσόγειο και η ΝΔ κοιτάζει τον… βυθό

Οι Τούρκοι δημιουργούν τετελεσμένα στην Μεσόγειο και η ΝΔ κοιτάζει τον... βυθό

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος ο οποίος είναι αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού, ερωτηθείς σχετικά σήμερα το πρωί στο Open TV, παραδέχτηκε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας: «Έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Φαίνεται πως οι δηλώσεις αυτές δυσαρέστησαν αρκετούς στην κυβέρνηση Μωυσή και έτσι λίγες ώρες αργότερα, ο αντιναύαρχος έκανε στροφή 180 μοιρών με διευκρινιστική του δήλωση: «Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, πραγματοποίηση».

Έγινε “προσπάθεια” λοιπόν για έρευνες και δεν έγιναν καθόλου έρευνες. Λες και όλα αυτά έχουν ουσιαστικό νόημα όταν επί μία εβδομάδα οι Τούρκοι αλωνίζουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς να λάβουν την κατάλληλη απάντηση!

Όμως δεν είναι μόνο ο αντιναύαρχος Διακόπουλος που ομολόγησε ότι οι Τούρκοι πραγματοποίησαν έρευνες. Τα ίδια έγραψε η φιλοκυβερνητική Καθημερινή σε πρωτοσέλιδο άρθρο της προ ημερών: «Ο άμεσος στόχος των εν εξελίξει εκνόμων ενεργειών της Άγκυρας ήταν η διάσπαση της συνέχειας της ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου. Το επιβεβαίωσε σε πρακτικό επίπεδο, με το ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis” να έχει ποντίσει εδώ και ημέρες καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να διεξάγει έρευνες, παρά την περί του αντιθέτου εκτιμήσεις των Αθηνών».

Οι Τούρκοι δημιουργούν τετελεσμένα στην Μεσόγειο και η ΝΔ κοιτάζει τον… βυθό σαν την στρουθοκάμηλο στο χώμα. Δεν είναι μόνο πολιτικά δειλοί, είναι και εθνικά επικίνδυνοι.

Exit mobile version