Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Κανάρης, ο Μιαούλης και η “παρακούμβηση”

Ο Κανάρης, ο Μιαούλης και η “παρακούμβηση”

Τα όσα συμβαίνουν τον Αύγουστο αυτό του έτους 2020 με την Τουρκία πλέον να κάνει ένα ακόμη βήμα για την περίφημη “γαλάζια πατρίδα” της, για ένα σχέδιο που αποτελεί όχι μόνο πρόκληση αλλά και ευθεία επιβουλή κατά της εθνικής μας κυριαρχίας, είναι γνωστά.

Όπως είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν ό,τι τους διατάσσει η πολιτική εξουσία. Και εμείς οι Εθνικιστές που έχουμε ζήσει την θλιβερή νύκτα των Ιμίων με τον Στόλο να παρακολουθεί ατάραχος την υποστολή της Ελληνικής Σημαίας από εθνικό έδαφος, αυτό το θυμόμαστε πολύ καλά. Έτσι λοιπόν δεν δίνουμε σημασία στα κυβερνητικά “παπαγαλάκια” και στους πληρωμένους απατεώνες ψευτοπατριώτες, που μιλάνε για νίκες που δεν υπάρχουν δυστυχώς…

Εξαιρετικά εύστοχο αυτό που διαβάσαμε στην εφημερίδα “δημοκρατία” με την υπογραφή του Στρατηγού Χρήστου Μπολώση το οποίο και σας παραθέτουμε:

“Εγώ, τι να σας πω. Από προχθές και πιο μορφωμένος και προπαντός, πιο υπερήφανος αισθάνομαι, αφού έμαθα ότι: “παρακούμβηση” σημαίνει στενές, πλην ανεπιθύμητες, ελληνοτουρκικές επαφές μεταξύ πλοίων, η οποία υποδηλώνει πρόθεση, ίσως και δολιότητα. “Επακούμβηση” είναι η ηπιότερη μορφή επαφής. Όλα αυτά τώρα συμβαίνουν στο Αιγαίο και μένα μου δημιουργούν διάφορες απορίες. Τι ακριβώς έκαναν ο Κανάρης και ο Μιαούλης; “Παρακούμβηση” ή “Επακούμβηση”; Αυτοί, μάλλον δεν αρκέστηκαν στην… “ακούμβηση” και προχώρησαν και πάρα πέρα…”

Exit mobile version