Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις: Και τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο

Συνεχίζουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις: Και τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο

Ο Ερντογάν δεν κάνει ούτε βήμα πίσω, αλλά την ίδια ώρα και η αμερικανόδουλη κυβερνητική προπαγάνδα συνεχίζει την παραπληροφόρηση, παρουσιάζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ την Ελλάδα ότι… θριαμβεύει κατά της Τουρκίας!

Και αυτό όταν και τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο, το «Γιαβούζ», στην Ανατολική Μεσόγειο πλέει προς τα Δυτικά, όπου ευρίσκεται η Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το γεωτρύπανο υποτίθεται ότι θα έκανε έρευνα στην ίδια περιοχή, έπειτα και από την NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία προ λίγων ημερών και δεν θα υπήρχε μετακίνηση εκτός της ΑΟΖ της Κύπρου.

Όμως υπάρχει πλεύση του προς Δυτικά! Όπως φαίνεται το «Γιαβούζ» κατευθύνεται προς την θαλάσσια περιοχή Νότια της Κρήτης και δεν θα παραμείνει εντός της κυπριακής ΑΟΖ, όπως είχαν δηλώσει οι Τούρκοι.

Παράλληλα με αυτό, είχαμε χθες Τρίτη, 49 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου! Οι 42 ήταν από ελικόπτερα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, τα οποία προσπαθούν να εντοπίσουν εδώ και μέρες τις θέσεις των Ελληνικών υποβρυχίων, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έλαβε χώρα και μια άσκηση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Exit mobile version