Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «έκπληξη» Ερντογάν αφορά τους τούρκους ή τους ραγιάδες των Αθηνών;

Η «έκπληξη» Ερντογάν αφορά τους τούρκους ή τους ραγιάδες των Αθηνών;

Σε μια αινιγματική ανακοίνωση προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, προαναγγέλλοντας ένα καλό νέο για τον λαό της Τουρκίας, κάνοντας παράλληλα λόγο για νέα εποχή στη χώρα. Λίγη ώρα αργότερα, το Bloomberg μετέδωσε ότι η Τουρκία ανακάλυψε ενεργειακό κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα…

Θα αφορά η ανακοίνωση την Μαύρη Θάλασσα ή και την Ανατολική Μεσόγειο; Και αν ναι, ποιο… κομμάτι της, εκείνο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ή της κυπριακής ΑΟΖ;

Πάντως η αναφορά του Ερντογάν για την «νέα εποχή» της Τουρκίας ήταν αρκετή για να δώσει ώθηση στην τουρκική λίρα που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει ραγδαία πτώση.

«Ο αγώνας της Τουρκίας από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη είναι ένας αγώνας για το μέλλον της»

Στο μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου τώρα, συνεχίζεται η τουρκική αδιαλλαξία με τον τούρκο πρόεδρο να δηλώνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα ή θα συμβιβαστεί με τις τουρκικές επιδιώξεις ή θα υπάρξει στρατιωτική σύγκρουση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η Toυρκία είναι αποφασισμένη κι έχει το δικαίωμα να ζητήσει τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο. Καμία απειλή και καμία αποικιοκρατική δύναμη δεν μπορεί να μας στερήσει από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θεωρείται πως υπάρχουν στην περιοχή».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «πάντα είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των συμφωνιών αντί του καβγά. Και σήμερα με την ίδια ειλικρίνεια κινούμαστε με τον ίδιο τρόπο. Και από τους ομολόγους μας περιμένουμε κινήσεις που να μειώσουν την ένταση και βήματα που θα ανοίξουν το δρόμο του διαλόγου. Ελπίζω πως θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα με τρόπο που θα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

«Όπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο». Σε αυτό το σημείο, έκανε αναφορά σε «λάθη του παρελθόντος» που οδήγησαν στα «χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

«Δώσαμε ώθηση στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τα βήματα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν ζωτικής σημασίας για να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό. Ειδικά η αντιπολίτευση που ρωτάει τι δουλειά έχουμε στην αν. Μεσόγειο, θέλω να το ακούσουν καλά. Ο αγώνας της Τουρκίας από την ανατ. Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη δεν είναι μόνο ένας αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων αλλά ένας αγώνας για το μέλλον της».

Με όσα μόλις διαβάσατε, τα οποία συνοψίζονται στον εκβιασμό «συνεκμετάλλευση ή πόλεμος», οι περίφημοι «σύμμαχοι» της Ελλάδος μας καλούν να συνομιλήσουμε… απευθείας με την Τουρκία – είτε να πάμε στην Χάγη – για να δώσουν στον σουλτάνο Ερντογάν την “γαλάζια πατρίδα” της… καρδιάς του.

Το χειρότερο; Η ελλαδική κυβέρνηση βλέπει ήδη θετικά αυτή την «προοπτική» που θα σημάνει την αρχή της μετατροπής της Ελλάδος σε ένα κράτος-δορυφόρο της Τουρκίας.

Exit mobile version