Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέος Σημίτης: Το… ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς την Τουρκία είναι να πάμε στην Χάγη – To δήλωσε στο CNN!

Νέος Σημίτης: Το... ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς την Τουρκία είναι να πάμε στην Χάγη - To δήλωσε στο CNN!

“Εμείς θα υποστηρίξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που αναζητούμε την κλιμάκωση. Το μήνυμά μου προς την Τουρκία είναι πολύ απλό: σταματήστε τις προκλήσεις και να αρχίσουμε να συζητάμε σαν πολιτισμένοι γείτονες”.

Αυτό είναι το… ηχηρό (όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των γραικύλων) μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από 8 ολόκληρες ημέρες παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό!

“Δεν είναι πρώτη φορά που υπάρχει ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Υπάρχει διαφωνία με την Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και αυτό που της είπαμε πολύ ανοιχτά είναι ότι πρέπει να καθίσουμε και να συζητήσουμε σαν πολιτισμένοι γείτονες. Αν δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα μπορούμε πάντα να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο και να αποφασίσει αυτό”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα τα παραπάνω ειπώθηκαν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο του CNN, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη… επισημότητα στην αποδοχή της ελλαδικής κυβερνήσεως να παραχωρήσει (!) ένα μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της στην Τουρκία!

Τα λόγια πλέον είναι περιττά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι επισήμως ο Νέος Σημίτης και οδηγεί την χώρα σε νέες “Πρέσπες”!

Exit mobile version