Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πολίτη Π.Λ. Παπαγαρυφάλλου: “Τουρισμός: Το ψεύτικο εθνικό Ιδανικό”

Πολίτη Π.Λ. Παπαγαρυφάλλου: “Τουρισμός: Το ψεύτικο εθνικό Ιδανικό”

Με αφορμή την πρόσφατη μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία δεν απέχει πολύ από την καταστροφή της εθνικής μας οικονομίας, διαβάσαμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό άρθρο στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ” με τίτλο: “Τουρισμός: Το ψεύτικο εθνικό Ιδανικό”.

Ως γνωστόν, ο τουρισμός αυτό το έτος εξ αφορμής των σκληρών μέτρων που πάρθηκαν για τον περίφημο κορωνοϊό κατέρρευσε. Έχουμε την άποψη ότι αυτό το πράγμα θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και ότι ευρισκόμεθα ενώπιον μίας ολοκληρωτικής μεταρρυθμίσεως της παγκοσμίου οικονομίας και όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει χώρος για τουριστική οικονομία στο οικονομικό μοντέλο, που στήνουν οι αφέντες του κόσμου.

Εάν αυτό ισχύει, τότε φαίνεται καθαρά πόσο λανθασμένη υπήρξε η επιλογή να εγκαταλειφθεί η εθνική παραγωγή τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και στην βιομηχανία και να δοθεί τόσο μεγάλο βάρος στον τουρισμό! Πόσο μάλλον όταν αυτός εξαρτάται άμεσα από διεθνείς παράγοντες οι οποίοι σύμφωνα με τα συμφέροντά τους θα κατευθύνουν τον όποιο τουρισμό υπάρχει.

Φτάσαμε στο σημείο σε νησιά ολόκληρα κάθε οικονομική δραστηριότητα να σταματήσει τις τελευταίες δεκαετίες προς χάριν του τουρισμού και τώρα βέβαια θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Στο άρθρο του ο κ. Παπαγαρυφάλλου καταγγέλλει το πολιτικό κατεστημένο για τον τρόπο με τον οποίο ενέταξε την Ελλάδα στην Ευρώπη, τρόπο ο οποίος έφερε την καταστροφή και της βιομηχανίας και την δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής.

Exit mobile version