Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο πλευρό του Κυριάκου οι “πατριώτες”

Στο πλευρό του Κυριάκου οι “πατριώτες”

Όσοι σήμερα δεν βλέπουν την εθνική ντροπή από τα όσα συμβαίνουν εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας από την Τουρκία, ή πληρωμένοι είναι ή βλάκες. Δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία.

Ο ίδιος ο  Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 δήλωσε: “το γεγονός ότι δεσμεύτηκε μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για να χρησιμοποιηθεί για τις έρευνες αυτές της Τουρκίας δεν παύει να αποτελεί μία σοβαρότατη επιθετική πράξη.”

“Σοβαρότατη επιθετική πράξη”, λοιπόν, οι ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται και δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι η στάση της Ελλάδος απέναντι στην Τουρκία είναι ξεκάθαρα ΑΜΥΝΤΙΚΗ! 

Που οδηγεί όμως μία αμυντική πολιτική; Απαντά σε αυτό ο αείμνηστος καθηγητής Παναγιώτης Κονδύλης:

«Μπροστά στη γενικότερη πλεονεκτική θέση της Τουρκίας η ελληνική πλευρά δεν θα είχε σοβαρές πιθανότητες στρατιωτικής νίκης αν δεν έβρισκε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να καταφέρει το πρώτο (μαζικό) πλήγμα, αιφνιδιάζοντας τον εχθρό. Το πρώτο πλήγμα το επιβάλλει σήμερα όχι κάποια «πολεμοχαρής» διάθεση, αλλά η λογική των σύγχρονων οπλικών συστημάτων …Αν η ελληνική πλευρά, λέγοντας «αμυντικό δόγμα», εννοεί ότι, φοβούμενη μήπως εκτεθεί στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης και των συμμάχων, προτίθεται σε οποιαδήποτε περίπτωση (γενικού) πολέμου να αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πλεονέκτημα του πρώτου (μαζικού) πλήγματος στον εχθρό, τότε έχει κατά πάσα πιθανότητα υπογράψει μόνη της και εκ προοιμίου την καταδίκη της … Από στρατιωτική άποψη, η καθαρά αμυντική διεξαγωγή πολέμου στερείται νοήματος και είναι πρακτικά αδύνατη.»

Exit mobile version