Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανέτοιμες για δυναμική παρέμβαση οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο

Πανέτοιμες για δυναμική παρέμβαση οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Ουάσιγκτον δεν θέλει σε καμία περίπτωση κρίση, η οποία μπορεί να εξελιχθεί και σε πολεμική αναμέτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Και αντί να “μαζέψει” την Τουρκία, η οποία προβαίνει σε μία κατ’ ουσίαν επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδος με σκοπό την λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, λαμβάνει μέτρα προκειμένου να εμποδίσει την Ελλάδα να μην επιτρέψει στην Τουρκία να προχωρήσει στις εχθρικές της ενέργειες.
Έτσι, το μεγάλων διαστάσεων αμερικανικό πολεμικό πλοίο, USS Hershel Woody Williams, έφτασε στην Κρήτη με σαφή αποστολή την παρακολούθηση των εντάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες περιγράφουν το USS Hershel Woody Williams ως πλωτή βάση για το Ναυτικό των ΗΠΑ, το οποίο χρησιμοποιεί τέτοια πλοία ως κέντρα ταχείας μεταφοράς και υποστήριξης για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το πλοίο μήκους 230 μέτρων ελλιμενίζονταν στη Νάπολη της Ιταλίας, αλλά απέπλευσε προς Κρήτη με σαφείς εντολής από τον ανώτατο  συμμαχικό διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις εντολές που έλαβε το αμερικανικό πολεμικό πλοίο ή για πόσο καιρό θα παραμείνει στον κόλπο της Σούδας.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την ανησυχία της Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της Τουρκίας είναι προκλητικές.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν βαθιά για τις συνεχιζόμενες έρευνες της Τουρκίας για φυσικούς πόρους στα ύδατα της Κύπρου. Όπως έχουμε πει προηγουμένως, αυτές οι προκλητικές ενέργειες αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή και καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Απ΄ ό,τι διαβάσατε παραπάνω ο εκπρόσωπος του Στείτ Ντιμπάρτμεντ μίλησε μόνον για την ΑΟΖ της Κύπρου και δεν είπε λέξη για τις τουρκικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Exit mobile version