Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπάρχει τελικά η οποιαδήποτε “κόκκινη γραμμή”;

Υπάρχει τελικά η οποιαδήποτε “κόκκινη γραμμή”;

Στην αρχή μας έλεγαν ότι “κόκκινη γραμμή” είναι αν οι Τούρκοι πάνε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τελικά πήγανε και “κόκκινη γραμμή” δεν υπήρχε κι απ’ ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει πουθενά “κόκκινη γραμμή”.

Πριν λίγες ημέρες έφτασε δίπλα από τις ακτές της Αττικής τουρκικό υποβρύχιο. Συγκεκριμένα, το τούρκικο υποβρύχιο έφτασε στην Εύβοια δίπλα στην Αθήνα και εμείς πανηγυρίζουμε που απλά το εντοπίσαμε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, που δεν διαψεύσθηκε από επίσημες αρχές ”η νέα τουρκική πρόκληση αυτή την φορά ήρθε από τον βυθό” και τώρα αρχίζει η θριαμβολογία ”με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό τελικά να να επικρατεί.”

”Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε όχι μια, αλλά πάνω από τρεις φορές, από φρεγάτα και ελικόπτερο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στο στενό μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου. Ο διοικητής του υποβρυχίου, επιχείρησε να αλλάξει θέση, αλλά από τα σόναρς του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, εντοπίστηκε ξανά το στίγμα του.”

Kαι τελικά η κόκκινη γραμμή είναι όταν θα κάνουν απόβαση στον Πειραιά;

Μήπως όλα αυτά είναι ψυχολογικό τεστ είναι και δοκιμή ετοιμότητας και κυρίως είναι προσπάθεια να εθίσουν το ελληνικό επιτελείο ότι πρόκειται για παραβιάσεις ρουτίνας που όμως μπορεί κάποια μέρα αψυχολόγητα να καταλήξουν σε μακελειό; Ποιά είναι η αποτρεπτική ισχύς όταν φθάνουν στην Αθήνα τα τούρκικα υποβρύχια και ποιά είναι τελικά η κόκκινη γραμμή στο Αιγαίο;

H επακούμβηση καλή ήταν για επικοινωνιακούς λόγους και για την τιμή των όπλων, αλλά δεν ήταν ικανή μόνη αυτή να αποτρέψει την τουρκική απειλή.

Exit mobile version