Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα Μνημόνια έβλαψαν σοβαρά την Εθνική μας Άμυνα

Τα Μνημόνια έβλαψαν σοβαρά την Εθνική μας Άμυνα

Εάν δεν υπήρχε η πολιτική των Μνημονίων και της ξενοκρατίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο θα ήταν διαφορετική η ισορροπία δυνάμεων και στον Έβρο οι Τούρκοι δεν θα τολμούσαν να κουνηθούν.

Αν υπήρχε Ελληνική κυβέρνηση σκεπτόμενη Εθνικά θα είχε προχωρήσει στην προμήθεια των έξι γαλλικών φρεγατών FREMM, που σήμερα θα είχαν προσδώσει απόλυτη κυριαρχία στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και που βάσει του χρονοδιαγράμματος παραδόσεων η τελευταία από τις 6 θα είχε παραδοθεί το 2020! Θα είχε προχωρήσει και η αγορά των 420 ρωσικών αμφίβιων TOMA ΒΜP-3ΗEL που θα είχε δώσει στην Ελλάδα απόλυτη κυριαρχία στο μέτωπο του Έβρου.

Η εκχώρηση της δημοσιονομικής κυριαρχίας με τα Μνημόνια το 2010 και η μεταφορά του κέντρου αποφάσεων στους ξένους “δανειστές” δεν επιτρέπει τέτοιου είδους κινήσεις εξασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Αν, όμως, υπάρξει στρατιωτική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας που θα καταπατά κάτι περισσότερο από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως συμβαίνει τώρα, χωρίς να αντιδρά η Ελλάδα, τότε θα είναι πολύ δύσκολα στους πολιτικούς, που εκτελούν τις αποφάσεις των ξένων να συνεχίζουν την πολιτική του ραγιαδισμού.

Exit mobile version