Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η πολιτική “ορθότητα” χτύπησε και το θρυλικό μυθιστόρημα «Δέκα μικροί νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι

Η πολιτική “ορθότητα” χτύπησε και το θρυλικό μυθιστόρημα «Δέκα μικροί νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι

H παράνοια της πολιτικής “ορθότητας” συνεχίζεται στον πλανήτη και χτυπάει εδώ και καιρό τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Αγάλματα, ταινίες, μουσική, κλασσική λογοτεχνία… κανείς δεν εξαιρείται πια από την λογοκρισία των “αντιρατσιστών” και κανένας δεν αντιδρά.

Το θρυλικό μπεστ σέλερ της Άγκαθα Κρίστι, «Δέκα μικροί νέγροι» αλλάζει όνομα 81 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Το αστυνομικό μυθιστόρημα που συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο εμπορικών βιβλίων όλων των εποχών, θα αλλάξει τίτλο στα πλαίσια μιας “παγκόσμιας απαίτησης να εξαλειφθούν οι ρατσιστικές αναφορές” από έργα της λογοτεχνίας, μνημεία και φιλμ στον κινηματογράφο. Το μυθιστόρημα «Δέκα μικροί νέγροι» θα τιτλοφορείται στο εξής «Ήταν δέκα», έπειτα από απόφαση του δισέγγονου της συγγραφέα Αγκάθα Κρίστι, Τζέιμς Πρίτσαρντ.

Ποια είναι αυτή η “παγκόσμια απαίτηση” άραγε; Μα φυσικά η χούντα της παγκοσμιοποίησης που κάνει ό,τι θέλει στο όνομα του “αντιρατσισμού”.

Για όσους δεν το γνωρίζουν βεβαίως, σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, ήδη από την δεκαετία του ’60, κυκλοφορούσε με τον τίτλο «Δέκα μικροί Ινδιάνοι». Το βιβλίο αυτό, είναι το δημοφιλέστερο έργο της Αγκάθα Κρίστι και το δημοφιλέστερο στο είδος (μυστηρίου) όλων των εποχών, καθώς έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ποιος έχει σειρά; Θα δούμε άραγε τον “Δωδεκάλογο του γύφτου” του Κωστή Παλαμά να γίνεται ο Δωδεκάλογος του… ρομά; Θα αλλάξουν τα εκκλησιαστικά τροπάρια και την αρχαία Ελληνική Γραμματεία;

Γιατί όχι; Η τυραννία της παγκοσμιοποίησης είναι εδώ…

H Αγκάθα Κρίστι στους Δελφούς

Exit mobile version