Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νίκη του ΑΠΟΕΛ και ανθελληνικό μίσος από Αλβανούς στο Κοσσυφοπέδιο

Ο ΑΠΟΕΛ, η ποδοσφαιρική ομάδα της Κύπρου, είναι γνωστό ότι οι φίλαθλοί της έχουν φρονήματα ΕΘΝΙΚΑ. Δεν είναι λίγες οι φορές που στις κερκίδες του ΑΠΟΕΛ κυριαρχούν οι Ελληνικές Σημαίες. Συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής, καθώς και πανό με το “ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ” έχουν εμφανιστεί από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.

Πρόσφατα, μετά από την νίκη του ΑΠΟΕΛ κατά Αλβανικής ομάδος στο Κοσσυφοπέδιο, αντέδρασαν οι οπαδοί της ηττημένης ομάδας, καίγοντας την Ελληνική Σημαία.

Ως γνωστόν, Σημαία της Χρυσής Αυγής είχε αναρτηθεί στο παρελθόν από φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ σε διεθνή αγώνα για το Europa League. Μάλιστα η ομάδα τιμωρήθηκε για αυτό με πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω από αθλητική ιστοσελίδα, η οποία αναφέρεται στην πολιτική ταυτότητα των οπαδών στις ομάδες της Ευρώπης:

“Η πλειονότητα των οργανωμένων οπαδών του ΑΠΟΕΛ χαρακτηρίζεται από δεξιές και ακροδεξιές πεποιθήσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που στην κερκίδα του έχουν κάνει την εμφάνισή τους πανό με εθνικιστικά συνθήματα, φασιστικά σύμβολα, συνθήματα κατά των προσφύγων, ακόμα και πανό υπέρ της ελληνικής χούντας των συνταγματαρχών, ειδικά κοντά στην ετήσια επέτειο του Πολυτεχνείου.”

Έπεσε βαριά στους οπαδούς της ομάδας του Κοσσυφοπεδίου, Γκιλάν η ήττα τους από το ΑΠΟΕΛ, αφού μετά το τέλος του αγώνα έκαψαν μία ελληνική σημαία.

Στην διάρκεια του πρόσφατου αγώνα οι Αλβανοί οπαδοί της Γκιλάνι που τους αποκαλούν «γεράκια», φωνάζοντας μετά τον αγώνα ότι «Το Κοσσυφοπέδιο είναι η καρδιά της Αλβανίας», ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία και την έκαψαν τραβώντας βίντεο που το ανάρτησαν στο Facebook, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα IndeksOnline.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων  SC Gjilani – ΑΠΟΕΛ Κύπρου που διεξήχθη στις 27 Αυγούστου στην Πρίστινα έληξε με 2-0 υπέρ της ελληνικής ομάδας. Έτσι, με αυτόν τον αγώνα, η Γκιλάνι χάνει το «όνειρο» για ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως σημειώνεται.

Exit mobile version