Είναι γνωστή η λατρεία που τρέφουν οι αριστεροί και φιλελεύθεροι νεοταξίτες στο πρόσωπο του Πάπα Φραγκίσκου (κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο), του αριστερού Ποντίφικα που σε κάθε ευκαιρία διατυμπανίζει την επιθυμία του να υποδεχθούν οι ευρωπαίοι πολίτες, με ανοιχτές αγκάλες και χωρίς διαμαρτυρίες, τις αφροασιατικές ορδές λαθροεισβολέων που κατακλύζουν τις χώρες τους.
Ο ίδιος ο Πάπας δεν παύει να κατηγορεί συνεχώς τους πολιτικούς εκείνους που αντιδρούν στην αντικατάσταση των λαών τους από τους λαθροέποικους. Στις περσινές ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου, είχε τόσο πεισματικά αντιταχθεί εναντίον της Λέγκας του Βορρά και του ηγέτη της Ματέο Σαλβίνι ώστε αναδείχθηκε σε σύμβολο της ιταλικής αριστεράς.
Ο Μπεργκόλιο μετέτρεψε το Βατικανό σε άμβωνα για τα αγαπημένα ζητήματα που απασχολούν τους αριστερούς, όπως: ανοιχτά σύνορα, κατάργηση των φυλακών και της θανατικής ποινής, σοσιαλισμός, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες κ.λπ.
Στο μήνυμά του για την 52η Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης, την 1η Ιανουαρίου 2019, ο Μπεργκόλιο δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ανυπόστατες οι κατηγορίες των πολιτικών κατά των μεταναστών, στους οποίους αποδίδουν όλα τα κακά και στερούν από τους φτωχούς την ελπίδα … Όχι στους αποκλεισμούς και τους εθνικισμούς».
Με τον Μπεργκόλιο, τα Χριστούγεννα, αντί για εορτή της Γέννησης του Χριστού μετατράπηκε σε εορτή του «Μετανάστη Ιησού», το Πάσχα, αντί για εορτή της Ανάστασης του Ιησού μετατράπηκε σε εορτή «της ειρήνης στον κόσμο» και «της υποδοχής των μεταναστών».
Στα γεύματα που παραθέτει η Εκκλησία του Βατικανού προς τους απόρους, απαγορεύεται αυστηρά να σερβίρεται χοιρινό κρέας και κρασί, μην τυχόν και προσβληθούν οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες. Αν η εξάλειψη του χοιρινού κρέατος από τα γεύματα των φτωχών και αστέγων μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους άλλων θρησκειών και να δικαιολογηθεί, η απομάκρυνση του κρασιού θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως αποχή από τις θεμελιώδεις χριστιανικές αξίες [«Πίετε εξ αυτού πάντες, τούτο εστί το αίμα μου το της Καινής Διαθήκης, το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών». (Ματθ. κστ’ 26-28)].
Βέβαια, αυτά έχουν μικρή σημασία για τον μεταναστολάγνο Πάπα Φραγκίσκο και τους νεοταξίτες του Βατικανού που απαξιώνουν και βάζουν σε δεύτερη μοίρα τη θρησκεία των ίδιων και του ποιμνίου τους, τις χριστιανικές αξίες και τα χριστιανικά σύμβολα, προκειμένου να μη θίξουν τη θρησκεία των αλλόφυλων λαθροεισβολέων.
Πριν μερικά χρόνια, ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στηβ Μπάννον, είχε δηλώσει στο Spectator ότι ο Πάπας Φραγκίσκος ανήκει στην Αριστερά ενώ οι προσπάθειές του να δαιμονοποιήσει τα λαϊκιστικά και εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. αποτελούν πρόκληση, τονίζοντας επιπλέον ότι ο Bergoglio ανήκει στο κατεστημένο της παγκοσμιοποίησης.
«Δεν υπερασπίζεται τους φτωχούς αλλά τάσσεται στο πλευρό των πλουσίων και ισχυρών που βρίσκονται επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ο.Η.Ε.» είχε πει χαρακτηριστικά ο Μπάννον.
Κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία, πριν λίγα χρόνια, ο Ποντίφικας, αφού καταδίκασε την αντιμεταναστευτική πολιτική της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της χώρας, έκανε έκκληση προς τους Βούλγαρους πολίτες να «ανοίξουν τις καρδιές και τα σπίτια τους στους μετανάστες». Επικαλούμενος το δημογραφικό πρόβλημα (μιας και η Βουλγαρία έχει το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας και το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων στην ΕΕ) κάλεσε τη βουλγαρική κυβέρνηση να «αναστρέψει τον δημογραφικό χειμώνα» (όπως ανέφερε) μέσω μπολιάσματος του πληθυσμού από αλλόφυλους και αλλόθρησκους εποίκους!
Μια αντίστοιχη πρόταση έγινε και στη χώρα μας από τον ανεκδιήγητο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο σε κήρυγμά του την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, πέρυσι.
Στο κατάπτυστο κήρυγμά του ο μεταναστολάγνος Άνθιμος ζήτησε από τους πιστούς του ακριτικού Έβρου να «αγκαλιάσουν τους χιλιάδες αλλοεθνείς που έρχονται και θα μείνουν εδώ», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «…Θα πάρουν για νύμφες και γαμπρούς, τα παιδιά μας· θα μας κάνουν υπερήφανους όταν φέρουν έπαθλα και πρωτιές (όπως ὁ Αντετοκούμπο)· θα εργάζονται και με τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία θα εξασφαλίζονται οι δικές μας συντάξεις…» (Διαβάστε ολόκληρο το απίστευτο κήρυγμά του)
Ενώ ο Μπεργκόλιο εξαπολύει μύδρους κατά των πολιτικών ηγετών που αντιδρούν στην αντικατάσταση των λαών τους από τις αφροασιατικές μάζες, αδιαφορεί προκλητικά για τις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανοί σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, οι οποίες, όπως ανέφερε η συνεργάτις του περιοδικού Forbes, Ewelina U. Ochab, περιλαμβάνουν «φρικαλεότητες που φθάνουν να χαρακτηρισθούν ως γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Σύμφωνα με την Open Doors’ World Watch List 2019, οι διώξεις των Χριστιανών αυξήθηκαν σε 73 χώρες, πλήττοντας συνολικά 245 εκατομμύρια Χριστιανούς.
Ο Μπεργκόλιο δεν έχει πει λέξη για τη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Χριστιανών στην Αφρική από τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Μόνο στη Νιγηρία, την τελευταία δεκαετία, έχουν δολοφονηθεί περίπου 32.000 Χριστιανοί!
Την ίδια ώρα εκατοντάδες ιστορικές εκκλησίες και μνημεία στις αραβικές χώρες και την Τουρκία καταστρέφονται, με τις αρχές, όχι μόνο να ανέχονται, αλλά και να ενθαρρύνουν τους φανατικούς ισλαμιστές βανδάλους.
Γράφει συγκεκριμένα ο δ/ντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Αλκιβιάδης Κεφαλάς, σε πρόσφατο άρθρο του: «Αξιοπερίεργο είναι και το γεγονός ότι το σύνολο του δυτικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένων του Βατικανού και των Πατριαρχείων, τηρούν σιγήν ιχθύος αναφορικά με τις σφαγές των χριστιανών και τις καταστροφές των μνημείων, γεγονός που επιβεβαιώνει και εμμέσως την εμπλοκή των δυτικών μυστικών υπηρεσιών στην ισλαμική τρομοκρατία».
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του «ακροδεξιού» Όρμπαν στην Ουγγαρία (ο οποίος έχει δεχθεί πολλές φορές τα πυρά του Πάπα για τη στάση του απέναντι στο μεταναστευτικό) υπήρξε πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση διωκόμενων Χριστιανών και έχει ως πρωταρχικό μέλημα να «παρέχει άμεση στήριξη σε διωκόμενες χριστιανικές κοινότητες και αύξηση της εγχώριας και διεθνούς πολιτικής και δημόσιας ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο και την αυξανόμενη κλίμακα των διωγμών των Χριστιανών στον 21ο αιώνα». Επίσης, ο Ούγγρος πρωθυπουργός εμφανίστηκε ανήσυχος για τη συνεχή μείωση των Χριστιανών στην Ευρώπη και την αύξηση των αφροασιατών εποίκων, η πλειονότητα των οποίων είναι μουσουλμάνοι.
Η κυβέρνηση Όρμπαν παρέχει οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια προς τους διωκόμενους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, ώστε αυτοί να μην αναγκαστούν να μεταναστεύσουν από τα εδάφη τους για οικονομικούς λόγους.
«Επί του παρόντος στον κόσμο, ο Χριστιανισμός είναι η πιο διωκόμενη θρησκεία. Το 80% των ανθρώπων που διώκονται για την πίστη τους στον κόσμο είναι Χριστιανοί»
δήλωσε ο υφυπουργός της ουγγρικής κυβέρνησης, Tristan Azbej, υπεύθυνος βοηθείας προς τους διωκόμενους Χριστιανούς, στη 2η διεθνή διάσκεψη για τις διώξεις των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 ως τις 26 Νοεμβρίου 2019 στη Βουδαπέστη.
Σύμφωνα με δημοσκοπικές έρευνες κατά τη διάρκεια των πέντε πρώτων χρόνων με τον Μπεργκόλιο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο αριθμός των Καθολικών πιστών στην Ιταλία έχει μειωθεί κατά σχεδόν οκτώ ποσοστιαίες μονάδες (7,7%).
Ο Πάπας Μπεργκόλιο δεν φαίνεται να ανησυχεί για αυτή την «πνευματική καταστροφή» (όπως την χαρακτήρισαν κάποιοι Καθολικοί). Αυτό που φαίνεται πως προβληματίζει περισσότερο τον Ποντίφικα είναι η «άνοδος της ακροδεξιάς» και του αντιμεταναστευτικού ρεύματος. Για τους Μπεργκόλιο οι μετανάστες αντιπροσωπεύουν ένα είδος δόγματος μιας νέας κοινωνικής θρησκείας, ένα μοντέλο της «θεολογίας της απελευθέρωσης».
Και ενώ ο Μπεργκόλιο δέχεται τον έπαινο των κοσμικών, των μουσουλμάνων, των κομμουνιστών, των αθεϊστών, των απίστων και των παρακμιακών χριστιανών, πολλοί απογοητευμένοι Καθολικοί αποφασίζουν όλο και περισσότερο να αντιταχθούν δημόσια στην πολιτική του Βατικανού και στο θεμελιώδες δόγμα της: την μετανάστευση.
Υπάρχουν ευτυχώς και κάποιες φωνές εντός του Βατικανού (αν και ελάχιστες) που διαφωνούν με την λαθρολάγνα στάση του Μπεργκόλιο. Μεταξύ των συντηρητικών Καρδινάλιων του Βατικανού είναι και ο μαύρος Καρδινάλιος της Γουινέας, Ρόμπερτ Σάρα, ο οποίος καταγγέλλει την μετανάστευση την οποία θεωρεί μια νέα μορφή δουλείας και απειλή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «Valeurs Actuelles» πριν λίγους μήνες, ο Καρδινάλιος Σάρα τόνισε ότι η υπεράσπιση της μετανάστευσης είναι μια εσφαλμένη ερμηνεία των Ευαγγελίων από ιερείς και επίσκοπους που τάσσονται υπέρ αυτής. «Εάν η Ευρώπη εξαφανιστεί, θα εξαφανιστούν μαζί της οι ανεκτίμητες αξίες της Γηραιάς Ηπείρου. Το Ισλάμ θα εισβάλλει στον κόσμο και θα αλλάξουμε εντελώς τον πολιτισμό, την ανθρωπολογία και το ηθικό όραμα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Καρδινάλιος Σάρα.
Οι μουσουλμάνοι στην Ιταλία, θέλοντας να ευχαριστήσουν τον αριστερό Ποντίφικα, του αφιέρωσαν πέρυσι την εορτή του Ραμαζανίου. Παραθέτω τον εύγλωττο τίτλο της εφημερίδας “Vatican news” : “La festa di fine Ramadan, in Italia, per la prima volta dedicata a papa Francesco” («Η εορτή του τέλους του Ραμαζανίου στην Ιταλία, για πρώτη φορά είναι αφιερωμένη στον Πάπα Φραγκίσκο»).
Για το περιοδικό «The Advocate» της αμερικανικής ομοφυλόφιλης κοινότητας, ο πάπας Φραγκίσκος υπήρξε το «πρόσωπο της χρονιάς του 2013»!
Σε ταξίδι του στο Μαρόκο, πριν ένα περίπου χρόνο, ενώπιον 23.000 Καθολικών πιστών, ο Μπεργκόλιο είπε μεταξύ άλλων: «Δεν χρειάζεται να μιλάτε συνεχώς για τον Χριστό – Αγκαλιάστε τις άλλες θρησκείες. Ρόλος σας δεν είναι να προσηλυτίσετε τον πλησίον σας, αλλά να ζείτε σε αδελφότητα με όλες τις θρησκείες!», συντασσόμενος στην ουσία με τους νεοταξίτες οπαδούς της πανθρησκείας.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, την 105η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων, ο Μπεργκόλιο εγκαινίασε στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου το γλυπτό Angels Unawares, μια βάρκα γεμάτη με λαθρομετανάστες, και εξέφρασε την επιθυμία «να υπενθυμίσει σε όλους την ευαγγελική πρόκληση της φιλοξενίας».
Πριν ένα περίπου χρόνο το ιταλικό εθνικιστικό κόμμα Forza Nuova πραγματοποίησε μια μεγάλη συγκέντρωση-διαμαρτυρία στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου κατά του Πάπα, χαρακτηρίζοντάς τον «παγκόσμιο σύμβολο της πλέον επαίσχυντης προδοσίας». Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο «Η Πίστη της Ρώμης», το ιταλικό εθνικιστικό κόμμα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το καθολικό συναίσθημα εκατομμυρίων Ιταλών δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Δούρειος Ίππος εκείνων που επιθυμούν οι ιταλικές οικογένειες να έχουν όλο και λιγότερα παιδιά και οι γυναίκες να κάνουν εκτρώσεις, ώστε να αντικατασταθούμε από τους μετανάστες. Ο Πάπας πρέπει να διασφαλίζει την κατάθεση της Πίστης, να προωθεί το Χριστιανικό δόγμα και την Αλήθεια, να μην ενθαρρύνει την ισλαμική μετανάστευση ή να επιδιώκει τα συμφέροντα της Παγκοσμιοποίησης…. Οι πολιτικές θέσεις που αντιβαίνουν στα εθνικά συμφέροντα πρέπει να καταπολεμηθούν με τη δημιουργία τειχών για την υπεράσπιση του Πολιτισμού μας και όχι γέφυρες που ευνοούν την εισβολή των εχθρών του».
Σύσσωμο το «δημοκρατικό τόξο» (φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, σοσιαλιστές, κομμουνιστές κ.λπ.) της Ιταλίας έσπευσε να καταδικάσει τις μαζικές διαμαρτυρίες της Forza Nuova στο Βατικανό κατά του Πάπα Bergoglio, κάνοντας λόγο «για «φασιστικές συγκεντρώσεις μίσους και εκφοβισμού».
Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο “The Political Pope” («Ο πολιτικός Πάπας») γραμμένο από τον Αμερικανό συγγραφέα και δημοσιογράφο George Neumayr, το οποίο αναφέρεται στις μαρξιστικές επιρροές που δέχτηκε ο Μπεργκόλιο, καθώς και στις σχέσεις του με την Αριστερά και τους κομμουνιστές πολιτικούς ηγέτες.
Η φανατική κομμουνίστρια Esther Ballestrino (1918-1977) ήταν μεταξύ των πρώτων μεντόρων του Μπεργκόλιο. «Οφείλω πολλά σ’ εκείνη τη γυναίκα» είπε αργότερα ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τον μύησε σε πολλά ζητήματα της πολιτικής μέσω των κομμουνιστικών βιβλίων και περιοδικών που του προμήθευε. Όταν απεβίωσε η Ballestrino, η οικογένειά της ζήτησε από τον Μπεργκόλιο (που ήταν τότε αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες) να ενταφιαστεί σε ένα καθολικό κοιμητήριο. Αυτός συναίνεσε χωρίς δεύτερη σκέψη παρόλο που η Ballestrino ως μαρξίστρια δεν ήταν πιστή καθολική.
Ο Μπεργκόλιο, σε νεαρή ηλικία, επηρεάστηκε από τα γραπτά του κομμουνιστή κινηματογραφικού σκηνοθέτη Leónidas Barletta (1902-1975). Όπως είχε δηλώσει αργότερα, «καταβρόχθιζε» τα κείμενα του Barletta, ο οποίος έγραφε τακτικά στο κομμουνιστικό περιοδικό Nuestra Palabra y Propósitos, γιατί ήταν «μαγεμένος από τα γραπτά του, που τον βοήθησαν στη διαμόρφωση της πολιτικής του ιδεολογίας»
Ως νέος ιερέας της Αργεντινής, ο τότε πατέρας Μπεργκόλιο ήταν προστατευόμενος του σοσιαλιστή πατέρα Pedro Arrupe, υψηλό στέλεχος του Τάγματος των Ιησουιτών, ο οποίος κατά τη δεκαετία του ’70 συνέβαλε στη αριστερή στροφή του Τάγματος.
Άλλοι μέντορες του Μπεργκόλιο ήταν οι «κόκκινοι» αρχιεπίσκοποι Oscar Romero (1917-1980) από το Ελ Σαλβαντόρ [ο οποίος αγιοποιήθηκε από τον Μπεργκόλιο τον Οκτώβριο του 2018!], ο Βραζιλιάνος Hélder Pessoa Câmara (1009 -1999), ο κομμουνιστής συγγραφέας Paolo Freire (1921-1997), ο Περουβιανός ιδρυτής της «Θεολογίας της απελευθέρωσης» Gustavo Gutiérrez, ο Βραζιλιάνος Καρδινάλιος Cláudio Hummes, ο Κολομβιανός μαρξιστής κοινωνιολόγος και υποστηρικτής της «Θεολογίας της απελευθέρωσης» Camilo Torres Restrepo (1929-1966) κ.α.
Να σημειώσουμε ότι η «Θεολογία της Απελευθέρωσης» αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’60, κυρίως στη Λατινική Αµερική, από σοσιαλιστές και μαρξιστές κληρικούς, καθώς και λαϊκούς, οι οποίοι υποστήριζαν ότι «ο αγώνας για τη δικαιοσύνη και τη συµµετοχή στη διαµόρφωση του κόσµου αποτελούν συνιστώσες του κηρύγματος του Ευαγγελίου, που είναι αποστολή της Εκκλησίας για τη σωτηρία της ανθρωπότητας και την απελευθέρωση από την καταπιεστική κατάσταση» (Και Χριστός και Μάρξ, Παρατηρητής, Θεσσαλονίκη,1986, σ. 13, Απόσπασµα από τις αποφάσεις της Β΄ Συνόδου Επισκόπων της Λατινικής Αµερικής).
Ο Ιησουίτης ιερέας, δημοσιογράφος και φανατικός κομμουνιστής Luis Espinal Camps (1932-1980), σε άρθρο του με τίτλο «Οι Χριστιανοί και η επανάσταση», έγραφε ότι «σε μια επανάσταση συμμετέχουν λαϊκοί και Χριστιανοί. Αλλά στην Λατινική Αμερική δεν μπορεί να υπάρξει επανάσταση χωρίς Χριστιανούς…»
Ένας από τους πλέον ένθερμους ορθόδοξους υποστηρικτές της «θεολογίας της απελευθέρωσης υπήρξε ο Γάλλος μαρξιστής θεολόγος Ολιβιέ Κλεμάν (Olivier-Maurice Clément, 1921-2009), ο οποίος παλαιότερα είχε πει ότι «ο µόνος σοβαρός Χριστιανισµός είναι ο Μαρξισµός, ενώ τα υπόλοιπα δεν είναι παρά µυθολογία» (SIC!) [Ολιβιέ Κλεµάν: Ορθοδοξία και Πολιτική, Μήνυµα, Αθήνα 1985, σσ. 36-37]
Πολλοί κληρικοί, οπαδοί της «Θεολογίας της απελευθέρωσης», ήταν πιο φανατικοί μαρξιστές από τους λαϊκούς ομοϊδεάτες τους. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο τότε ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο είχε δηλώσει πως «ζούµε σ’ ένα παράξενο κόσµο, όπου οι Καθολικοί γίνονται ριζοσπάστες και οι κοµµουνιστές αντιδραστικοί».
Ο Μπεργκόλιο υπήρξε θαυμαστής και φίλος του αριστερού Νικαραγουανού ρωμαιοκαθολικού ιερέα και πολιτικού Ερνέστο Καρδενάλ (1925- 2020), υποστηρικτή επίσης της «θεολογίας της απελευθέρωσης», ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον κομμουνιστή και μετέπειτα πρόεδρο της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα στο Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης των Σαντινίστας (Frente Sandinista de Liberaciσn Nacional, FSLN), που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Αναστάσιο Σομόσα ΝτεΒάιλε το 1979.
Ο Καρδενάλ, ο οποίος ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού στην πρώτη κυβέρνηση του FSLN, είχε επιτιμηθεί δημόσια από τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄ στο ταρμάκ του αεροδρομίου στη Μανάγουα, όταν ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έκανε επίσημη επίσκεψη το 1983. Ο Πολωνός Πάπας αρνήθηκε να δώσει την ευλογία του στον κομμουνιστή ιερέα-υπουργό, και απαίτησε από τον Καρδενάλ να «ρυθμίσει πρώτα τις υποθέσεις του με την Εκκλησία». Δύο χρόνια αργότερα, ο Πάπας Βοϊτίλα του στέρησε το δικαίωμα να ασκεί τα ιερατικά του καθήκοντα (a divinis). Η κύρωση αυτή ήρθη από τον Πάπα Φραγκίσκο τον Φεβρουάριο του 2019.
Ανάμεσα στους σοσιαλιστές και μαρξιστές συμβούλους του Πάπα είναι ο Καρδινάλιος της Ονδούρας Óscar Rodríguez Maradiaga, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του WikiLeaks, υπήρξε μεταξύ των ανθρώπων του George Soros για την προώθηση του σοσιαλισμού στη χριστιανική εκκλησία. Να σημειωθεί ότι ο Maradagia έχει κατηγορηθεί για οικονομικά σκάνδαλα και σκάνδαλα παιδεραστίας. Επίσης, ο αριστερός θεολόγος και οπαδός της «θεολογίας της απελευθέρωσης» Leonardo Boff, ο οποίος είχε αναφέρει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συζήτησε μαζί του τα σχέδια για την προώθηση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης μέσω των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Πάπας δεν κρύβει την συμπάθειά τους για την κομμουνιστική ιδεολογία την οποία παρομοιάζει με την χριστιανική θρησκεία! Στον ιταλικό Τύπο, εξάλλου, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν προσβάλλεται όταν κάποιοι τον αποκαλούν κομμουνιστή, επειδή «συνάντησε πολλούς μαρξιστές στη ζωή του που ήταν καλοί άνθρωποι». Σε κάποια άλλη περίπτωση είπε: «Οι κομμουνιστές έκλεψαν τη σημαία μας», επειδή «η σημαία των φτωχών είναι χριστιανική» (SIC!).
Την 5η Οκτωβρίου του 2017 η ιταλική ακροαριστερή εφημερίδα “Il Manifesto” διένεμε δωρεάν στους αναγνώστες της ένα βιβλιαράκι με τίτλο “Terra, Casa, Lavoro” (“Γη, Στέγη, Εργασία”) το οποίο περιείχε ομιλίες του αριστερού Ποντίφικα που πραγματοποιήθηκαν σε εκπροσώπους κινημάτων πάσης φύσεως (εκπροσώπους αριστερών οργανώσεων, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Μ.Κ.Ο., άθεους κ.λπ.).
Ο Μπεργκόλιο βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς της αριστεράς, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν γέφυρες μεταξύ της Αριστεράς και του Χριστιανισμού.
Όταν πριν λίγα χρόνια ο Μπεργκόλιο επισκέφτηκε την Βενεζουέλα, έγινε δεκτός με ανοιχτές αγκάλες από τον κομμουνιστή Πρόεδρο της χώρας Έβο Μοράλες. Ο Μοράλες, μάλιστα, προσέφερε στον Ποντίφικα ως δώρο ένα γλυπτό που παρίστανε τον Ιησού σταυρωμένο πάνω σ’ ένα σφυροδρέπανο! Το γλυπτό αυτό ήταν αναπαραγωγή ενός παρόμοιου γλυπτού που είχε στην κατοχή του ο αριστερός Ιησουίτης ιερέας Luis Espinal. Πολλοί ήταν αυτοί που θεώρησαν προσβολή και πρόκληση το δώρο του Μοράλες στον αριστερό Πάπα, ο οποίος φυσικά το δέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση.
Το 2016, όταν ο Πάπας επισκέφτηκε την Βολιβία και συναντήθηκε με τον μαρξιστή πρόεδρο της χώρας, ο τελευταίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Ποντίφικα, τον πρώτο Πάπα εκφραστή των σοσιαλιστικών του οραμάτων.
Ο Μπεργκόλιο, κατά την επίσκεψή του στην Κούβα πριν από μερικά χρόνια, ζήτησε να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στη «σκιά του Τσε Γκεβάρα», προκαλώντας την οργή και τον αποτροπιασμό πολλών Καθολικών και όλων των αντιφρονούντων Κουβανών, εντός και εκτός της Κούβας.
Ο Κουβανός κομμουνιστής ηγέτης Ραούλ Κάστρο ήταν τόσο ενθουσιασμένος με την υποστήριξη του Πάπα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, ώστε είχε πει: «Αν συνεχίσει να μιλάει έτσι, θα επιστρέψω στην Καθολική Εκκλησία: δεν αστειεύομαι, θα μπορούσα να επιστρέψω στον Καθολικισμό, ακόμα κι αν εξακολουθώ να παραμένω κομμουνιστής».
Σε κάθε ευκαιρία ο Μπεργκόλιο δεν παύει να επαινεί και να ευχαριστεί τις χώρες και τους πολιτικούς που παρέχουν βοήθεια στους λαθρομετανάστες, όπως συνέβη πριν λίγα χρόνια στη Λέσβο, όπου επισκέφτηκε μεταναστευτικές δομές φιλοξενίας, συνοδευόμενος από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και συριζαίους αξιωματούχους.
Δεν παρέλειψε βεβαίως να απονέμει τα εύσημα στον αριστερό νεοταξίτη Τσίπρα, τον οποίον, όπως είπε, «σέβεται και εκτιμά» για τη στάση του απέναντι στο μεταναστευτικό, προτείνοντας μάλιστα να του δοθεί το βραβείο Νόμπελ!
Ο Μπεργκόλιο ήταν μεταξύ των τελευταίων θρησκευτικών ηγετών που τάχθηκε κατά της απόφασης των Τούρκων να μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί. Ο Πάπας περιορίστηκε σε μια λιτή δήλωση πως «είναι πολύ πονεμένος» αποκαλώντας την Κωνσταντινούπολη «Ίνσταμπουλ», προσβάλλοντας έτσι εκατομμύρια Χριστιανούς. Με μια αναφορά, επ’ ευκαιρία της διεθνούς Ημέρας για την Προστασία της Θάλασσας, ο Μπεργκόλιο δήλωσε: «H θάλασσα πηγαίνει τη σκέψη μου πολύ μακριά, πηγαίνει στην Ίνσταμπουλ και την Αγία Σοφία, και είμαι πολύ πονεμένος». Αυτή ήταν όλη κι’ όλη η δήλωση-«καταδίκη» του Πάπα για τη βεβήλωση του κορυφαίου συμβόλου της Χριστιανοσύνης από τους Τούρκους
Παύλος Γκάσταρης
Reblogged this on Macedonian Ancestry.