Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καποδιστριακά ανάλεκτα

Καποδιστριακά ανάλεκτα

Θέλοντας να συμβάλω κατά το δυνατόν στην ενημέρωση των νέων Χρυσαυγιτών αλλά και να τιμήσω τον αγαπητό και σεβαστό Aρχηγό της Χρυσής Αυγής, ενός λαϊκού εθνικιστικού κινήματος, που αποβλέπει στην ισχυροποίηση της Ελλάδος, την αποτίναξη των ξενοκρατικών δεσμών και την εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνεπώς αποτελεί πολιτικό επίγονο του πρωτοπόρου εθνοκοινωνιστού κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια, του μεγαλύτερου καυχήματος της ιδιαιτέρας μου πατρίδος, αναφέρω τα εξής:


1) Μόλις ο Καποδίστριας επληροφορήθη την εκλογή του ως κυβερνήτου της Ελλάδος έσπευσε να αναχωρήσει στην Πετρούπολη για να επισκεφθεί τον τάφο του Τσάρου Αλεξάνδρου του Α΄, να συγχαρεί τον νέο Τσάρο Νικόλαο τον Α’ (αδελφό του Αλεξάνδρου) και να εκφράσει σ’ αυτόν τις ελπίδες και τους φόβους του περί της Ελλάδος “ής τινος αι τύχαι είπερ ποτέ και άλλοτε νυν αυτώ εναπέκειντο”.

Όταν έφθασε στην Πετρούπολη ο Τσάρος Νικόλαος ο Α’ “εδέξατο τον Καποδίστριαν, τον πιστόν και αφωσιωμένον υπουργόν του αδελφού μετά μεγάλης και πολλών τιμών. Επίσης, μετ’ ιδιαιτέρας χαράς είδον αυτόν και τα άλλα μέλη της αυτοκρατορικής  οικογένειας και ιδίως η πρώην αυτοκράτειρα (χήρα του Τσάρου Παύλου και μητέρα των Τσάρων Αλεξάνδρου Α’ και Νικολάου Α’., ήτις και εξώρκισεν αυτόν λέγουσα:

“Μη διά το όνομα του Θεού υπάγητε εις την Ελλάδα κύριε κόμη, διότι ηδύναντο εκεί να αποπειραθώσι κατά της ζωής σας. Σεις δε γνωρίζετε με ποίον τρόπον οι Έλληνες κτατρώγουσιν αλλήλους διά την επιθυμίαν τους να εξουσιάζωσι πάντες, αλλά να μη υποτάσσηται ουδείς.”

Εις ταύτα όμως ο Καποδίστριας απεκρίθη τα εξής: “Κυρία, εάν εγώ αρνηθώ και η Ελλάς καταπέση, τι θα είπωσι περί εμού; “Ιδού ο ανήρ ο οποίος ηδύνατο να την σώση και ο οποίος προετίμησεν περιφανή θέσιν εις την Ρωσσίαν, της σωτηρίας της Πατρίδος του, η οποία και εχάθη”. Άλλωστε Κυρία μου, καθώς αφιέρωσα την νεότητά μου εις την υπηρεσίαν του ενδόξου ευεργέτου μου μακαρίτου υιού της Αυτοκρατορικής Μεγαλειότητός Σας, ομοίως δύναμαι κάλλιστα να προσφέρω εις την Ελλάδα θυσίαν το γηραλέον σώμα μου”.

Οι λόγοι της αυτοκράτειρας προφητικώ τινί τρόπω επηλήθευσαν δυστυχώς… Ο αυτοκράτωρ (Νικόλαος ο Α’) συν τη αποδοχή της από της ρωσσικής υπηρεσίας παραιτήσεως του Έλληνος διπλωμάτου ηυδόκησε να απονείμη αυτώ σύνταξιν ισόβιον εξ 60.000 φράγκων, αλλ΄ ο αγέρωχος Καποδίστριας φρονίμως σκεπτόμενος ΑΠΕΠΟΙΗΘΗ ΑΥΤΗΝ ΘΕΛΩΝ ΝΑ ΕΧΗ ΠΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΝ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΑΥΜΑΣΑΣ ΤΗΝ ΑΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΙΑΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΕΔΙΚΑΙΩΣΕΝ ΑΥΤΟΝ (Βλ. Τρύφωνος Ευαγγελίδη: Ιστορία του Ιωάννου Καποδίστρια κυβερνήτη της Ελλάδος, έκδοσις – φωτοαναστατική – “Ελεύθερη Σκέψις” Ιούνιος 2005, της εκδόσεως του 1894, σελ. 85,86,87).

2) Σε περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο υπέροχος αυτός Έλληνας συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Επικρατείας Σπυρίδωνα Τρικούπη, τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταράν τον Τουρκοφάγο, “τον χαράξαντα το σχέδιον της πόλεως Πατρών (Κερκυραίο) μηχανικόν Σταμάτιον Βούλγαρην, τους δύο ιδιαιτέρους αυτού γραμματείς και τους δύο νεωτέρους συντάκτας.

Προηγείτο δε οδηγός ο κύριος των ταχυδρομικών ίππων, φορών ένδυμα ελληνικόν χρυσοπόρφυρον και αναβαίνων ίππον υψαύχενα. Και διά τούτο οι συρρέοντες εις προϋπάντισιν του Κυβερνήτου, συνειθισμένοι εις τας πολυτελείς και πομπικάς παρατάξεις των πασάδων και τας χρυσοϋφάντους στολάς των τετυφλωμένων καπιταναίων και κοτζαμπάσιδων εκλαμβάνοντες τον κοκκινοφόρον και κυδρούμενον ταχυδρόμον αντ’ εκείνου προσεκύνουν αυτόν πίπτοντες εις το έδαφος, δεν εννοούν πως ήτο δυνατόν αρχηγός έθνους να αναβαίνη ίππον κυφαγωγόν, ουχί ζωηρότερον του πώλου του Ιησού και να φορή ένδυμα οίον οι πολλοί…

Οι δε λαοί, ακούοντες απροσδοκήτως ότι ήρχετο ο Κυβερνήτης, έτρεχον αυθόρμητοι εις προϋπάντησιν αυτού, ουχί κράζοντες γεγωνυία τη φωνή Ζήτω! αλλά κλαίοντες και σφραγιζόμενοι διά του σημείου του σταυρού, και βάλλοντες μετανοίας και καίοντες λιβανωτόν και ευλογούντες τον Θεόν, τον σώσαντα αυτούς από της δουλείας και της ολεθριωτέρας αναρχίας.

Ιδών δε ο Κολοκοτρώνης ότι ο λαός προσεκύνει τον ταχυδρόμον Καρδαράν, πλησιάσας είπε:

-Το πράγμα υπερεξοχώτατε δεν ‘πάγει καλά. Πρέπει ο κόσμος να γνωρίσει τον Κυβερνήτην του.
– Και τι θέλεις να κάμω;
-Να βαλ’ η υπερεξοχότης σου την στολήν σου. Και πεζεύσας εις μικράν τίνα και σκιεράν κοιλάδα, ανέλαβε την στολήν αυτού, ΠΕΝΙΧΡΟΤΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΟΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΙΑΣ” (Βλ. Ιστορικάς Αναμνήσεις  του Νικολ. Δραγούμη, γραμματέως του Κυβερνήτου και παππού του Ίωνος, σελ. 98-99).

Πως να μη μισούν οι φιλελεύθεροι και οι μαρξιστές, διεθνιστές, ξενόδουλοι και χρηματολάτρες τον Ιωάννη Καποδίστρια; Χρέος των εθνικιστών είναι να τον τιμούν, να υπερασπίζονται την μνήμη του και να παραδειγματίζονται απ’ αυτόν, όπως με συνέπεια συνεχώς πράττει ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος.

22-7-2020 Κέρκυρα

ΜΑΥΡΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ

Exit mobile version