Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Πίστη, η Λογική και οι Χρυσαυγίτες

Η Πίστη, η Λογική και οι Χρυσαυγίτες

Όσοι έχετε απολαύσει τον κύκλο του Άρχοντα των Δακτυλιδιών, αυτό το υπέροχο παραμύθι, το γεμάτο αλήθεια, σίγουρα έχετε θαυμάσει το βαθύ και μοναδικό πνεύμα του μεγάλου Tolkien, ο οποίος και εμπνεύστηκε την όλη πλοκή και έφτιαξε κόσμους ολόκληρους πέρα από κάθε πραγματικότητα.
Σε όλους αυτούς, λοιπόν, που αναζητούν την Αλήθεια στην υπέρβαση και γιατί όχι στην φαντασία, θα απαντήσω στο ερώτημα, το οποίο μου τίθεται για κάποιους που έφυγαν και για κάποιους που ίσως φύγουν με αυτά τα ίδια τα λόγια του Tolkien: “Χωρίς πίστη είναι αυτός που λέει αντίο όταν ο δρόμος γίνεται σκοτεινός.”

Ιδού λοιπόν η απάντηση και είναι η απάντηση η οποία δίδει με σαφήνεια την λύση στο μεγάλο τους πρόβλημα και σε όλες τους τις απορίες. Όταν ήταν όλα φωτεινά κανένας δεν έλεγε αντίο, τώρα που όλα νομίζουν πως σκοτείνιασαν, και ίσως το σκοτάδι να βρίσκεται μέσα τους, θυμούνται το αντίο.

Ο Max Weber, το εφικτό και το ανέφικτο

Αλήθεια, η Ιστορία γράφεται με χαρτί και μολύβι, με calculator και πίνακες λογιστικούς; Όλα βαδίζουν με την λογική; Τίποτε δεν θα γινόταν στον κόσμο χωρίς να υπάρχουν οι άνθρωποι οι ξεχωριστοί που με επιμονή επιδιώκουν αυτό που οι πολλοί θεωρούν αδύνατο!

Και ήταν ο Max Weber, αυτός ο εμπνευσμένος νους, που είχε την έμπνευση να συνδέσει την άνοδο του καπιταλισμού με το πνεύμα του πουριτανισμού που είχε γράψει δίνοντας απάντηση σε αυτούς που αναζητούν στην σιγουριά την εξέλιξη της Ιστορίας και της προσωπικής τους τύχης: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ολόκληρη η ιστορική εμπειρία επιβεβαιώνει την αλήθεια ότι ο άνθρωπος δεν θα είχε επιτύχει το εφικτό εάν δεν είχε ξανά και ξανά προσπαθήσει να φτάσει το ανέφικτο».

Και ήταν στα 2002 όταν στο τέλος του βιβλίου μου “Εχθροί του καθεστώτος” παρέθετα την ρήση του Λένιν “όσο χειρότερα πάνε τα πράγματα τόσο καλύτερα για μας” και τόνιζα ότι τα λόγια αυτά στην Ελλάδα του 2002 αφορούν εμάς τους Εθνικιστές και δικαιώθηκα στα επόμενα χρόνια. Και αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα καμίας λογικής, αλλά Πίστης.

Στο ίδιο βιβλίο ήταν που έγραφα επίσης ότι στην κατάσταση, εις την οποία ευρίσκετο τότε η Πατρίδα μας το ζητούμενο είναι ποιος θα έρθει πρώτος ως κυρίαρχος στην χώρα μας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ή η Τρίτη Τουρκική Στρατιά του Αιγαίου από την Σμύρνη; Μέχρι τώρα ήλθε το ΔΝΤ, αλλά φαίνεται πως δεν τέλειωσαν ακόμη όλα. Και αλήθεια με όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό έχει νόημα να πιστεύει σε ένα μέλλον στους σημερινούς δύστυχους καιρούς ένας Εθνικιστής; Με πάθος και φανατισμό απαντώ αδίστακτα ΝΑΙ!

Το ΝΑΙ αυτό, όμως, για εμάς τους Χρυσαυγίτες σημαίνει δεν πιστεύω στην “λογική” των πολλών, δεν πιστεύω στο σάπιο ορθολογισμό τους, που ξεριζώνει από τις ψυχές των ανθρώπων τα όνειρα, τις Μεγάλες Ιδέες, την Πίστη σε μια Ιδέα.

“Πίστη και Λογική, ορθολογισμός και Ιδεαλισμός είναι πράγματα εντελώς ασυμβίβαστα”

“Πίστη και Λογική, ορθολογισμός και Ιδεαλισμός είναι πράγματα εντελώς ασυμβίβαστα” έγραφε ο Ιωάννης Μεταξάς. Όποιος λοιπόν με λογική, με αυτό το οποίο έχει επικρατήσει να θεωρείται “λογική” καθίσει και μετρήσει και αξιολογήσει τα δεδομένα, σίγουρο είναι ότι θα χάσει κάθε ελπίδα για το οποιοδήποτε μέλλον.

Αντίθετα, με την ΠΙΣΤΗ κυριολεκτικά κινείς βουνά, αποκτάς την θέληση, που είναι Δύναμη να αναμετρηθείς με την μοίρα ακόμη και στους δύσκολους καιρούς. Αντίθετα, με το δηλητήριο του ορθολογισμού, να θολώνει καρδιά και νου, δεν μπορείς να χαράξεις δρόμους νέους, παρά μόνο να ακολουθήσεις με κεφάλι σκυμμένο τα μονοπάτια που χαράζουν για εσένα, χωρίς εσένα οι κατά περίσταση δυνατοί.

Για όλους εμάς τους Χρυσαυγίτες, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος κάθε Ιδεολόγου, κάθε Επαναστάτη, που μάχεται ενάντια στο Σύστημα, είναι ένας δρόμος προς το άγνωστο, που δεν μπορεί να πάρει ο οποιοσδήποτε παρά μόνον όσοι είναι Γενναίοι και ΟΧΙ μόνον δεν φοβούνται, αλλά με πάθος ποθούν να δουν κατάματα την καταιγίδα.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Exit mobile version