Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η παγίδα της προόδου και το τίμημά της

Η παγίδα της προόδου και το τίμημά της

Η λέξη πρόοδος σημαίνει βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης σε όλα τα επίπεδα και πορεία προς κάτι καλύτερο. Η Πρόοδος της σύγχρονης κοινωνίας τελικά ερμηνεύεται ως η επικράτηση μιας παγκόσμιας τάξης χρηματοπιστωτικής ηγεμονίας. Ενώ οι συνθήκες διαβίωσης του σώματος είναι φαινομενικά και μόνο καλύτερες, η κατάσταση της ψυχής διολισθαίνει σε μια παρατεταμένη φθορά.
Στην πολιτική η λέξη πρόοδος έχει την πλέον στρεβλή ερμηνεία, τόσο από την αριστερά όσο και από τον νεοφιλελευθερισμό. Η αριστερά και οι λεγόμενες «προοδευτικές» δυνάμεις, αφού και αυτοί με τη σειρά τους ρήμαξαν τον τόπο, ανήμποροι να βρουν τον οποιοδήποτε αντιπολιτευτικό ρόλο, ψάχνουν στα μουχλιασμένα ράφια τους αναζητώντας τις μαρξιστικές τους βίβλους ώστε να ψέξουν τον κάθε Τσίπρα για τις μεταφυσικές του αναζητήσεις.

Η πρόοδος της αριστεράς δεν είναι τίποτα περισσότερο από πιστή εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών καθώς και οι απαιτήσεις μια συνδικαλιστικής κλίκας τρωκτικών που διαιρεί την ελληνική κοινωνία από θέσεις παχυλά αμειβόμενες, φορείς μιας άρρωστης ιδεοληψίας και υποστηρικτές μιας απύθμενης τεμπελιάς.

Από την άλλη οι νεοφιλελεύθερες προοδευτικές δυνάμεις, των οποίων η κομματική έκφραση είναι η ΝΔ, ένας συρφετός παρακμιακών αστών και πατριδοκάπηλων, δεν έχουν προσφέρει τίποτα εκτός από παρακμή. Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα έπειτα από μνημόνια και υπέρογκο δανεισμό κατάφεραν, έπειτα από 40 χρόνια δήθεν προόδου, να έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στο ρόλο του παρία της περιοχής.

Διέλυσαν την βιομηχανία, κατέστρεψαν την βιοτεχνία, οδήγησαν τους Έλληνες στη μέγγενη του τραπεζικού χρέους αυξάνοντας μόνο την κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων και κατασπατάλησαν τον δημόσιο δανεισμό σε τακτοποιήσεις ημετέρων ενώ δεν επένδυσαν στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Η πρόοδος που υποσχέθηκαν ήταν μείωση του ΑΕΠ, αύξηση της ανεργίας και των ψυχοτρόπων ουσιών ώστε να μπορέσουν οι Έλληνες να ανταπεξέλθουν στην κατάσταση παρατεταμένου άγχους που βιώνουν.

Οι σημερινοί κυβερνόντες θεωρούν πρόοδο την υποχώρηση στα εθνικά θέματα, την παραχώρηση ελληνικού εδάφους και ζητούν ως ζητιάνοι συμμαχίες, όντας ανήμποροι να αντιμετωπίσουν προκλήσεις στο πεδίο της μάχης. Την ίδια στιγμή βάζουν τον αρχηγό ΓΕΕΑΘΑ να κάνει δηλώσεις με τις οποίες θα ανατρίχιαζαν μέχρι και οι ειδικές δυνάμεις, υποχωρώντας τελικά στη συμφωνημένη προδοτική πολιτική των πολιτικών προϊστάμενων.

Μέσα σε αυτό το σπιράλ εθνικής υποταγής και οικονομικής δυσπραγίας χρειάστηκε η μικρότερη μορφή ζωής στον πλανήτη ώστε να φανεί η γύμνια του ελληνικού συστήματος υγείας. Με εκατοντάδες δισεκατομμύρια χρέος η Ελλάδα έχει εξοπλιστεί με ελάχιστες ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή για το εκ νέου χρέος που δημιουργείται ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι αναφέρει κατά λέξη “Το χρέος που δημιουργήθηκε από την πανδημία είναι άνευ προηγουμένου και θα πρέπει να αποπληρωθεί κυρίως από αυτούς που είναι σήμερα νέοι.

Επομένως είναι καθήκον μας να τους εξοπλίσουμε με τα μέσα που θα χρειαστούν για να εξυπηρετήσουν το χρέος αυτό”. Δεν αφήνει περιθώρια ο πρώην τραπεζίτης για το σκοτεινό μέλλον την «προόδου» που ετοιμάζουν.

Όλοι αυτοί βυθισμένοι στην πλεονεξία τους μας νομίζουν μια δεξιούς, μια συντηρητικούς, μια μαρξιστές, αλλά δεν μπορούν να μας κατατάξουν γιατί δεν είμαστε σαν αυτούς. Το όραμα μας είναι πολύ μεγαλύτερο από μια στείρα διαχείριση κοινοβουλευτικής δικτατορίας.

Θέλουμε να απαλλάξουμε το Λαό από τα συμβατικά δεσμά του για να οικοδομήσουμε ένα Εθνικό κράτος μέσα στο οποίο η Λαϊκή κοινότητα όλων των τάξεων θα ζει αρμονικά. Αναζητούμε την ειρήνη, αλλά δεν θα υποκύψουμε και δεν θα υποταγούμε στα κελεύσματα και τις απαιτήσεις της νέας τάξης.

Το τίμημα της σύγχρονης προόδου είναι τελικά ο άναρχος χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός που λειτουργεί με όρους επιβίωσης του ισχυρότερου, εξοντώνοντας πληθυσμούς, κατασπαταλώντας φυσικούς πόρους, χειραγωγώντας θεσμούς, πολιτικούς και ΜΜΕ. Απαραίτητο λοιπόν είναι, με την οριστική αναδιοργάνωση του Κινήματος μας, στη δαρβινικού τύπου δυστοπία που επέλεξαν να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα.

Μοναδικός μας σύμμαχος ο Ελληνικός Λαός, ο τόσο ευκολόπιστος, ο τόσο προδομένος, αλλά και οι πραγματικά Εθνικιστικές δυνάμεις της Ευρώπης.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΟΚΟΣ

Exit mobile version