Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άρθρο ΚΑΤΑ των 12 μιλίων στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”…

Άρθρο ΚΑΤΑ των 12 μιλίων στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”…

Όλοι γνωρίζουμε το πολιτικό παιχνίδι που παίζει ανοικτά και χωρίς προσχήματα η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, η οποία όχι μόνον απλά στηρίζει την Νέα Δημοκρατία, αλλά και ορίζει πολιτική γραμμή! Άρθρο με βαριά υπογραφή, του κ. Ιωακειμίδη, ο οποίος είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου, πρώην πρεσβευτής και σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο αυτό, το οποίο δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, και το οποίο είχε τίτλο “ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ”, η Ελλάδα δεν δικαιούται σύμφωνα με την σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Αιγαίο! Και αυτό ενώ μας λέει στην αρχή του κειμένου του ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 έχει αυτήν την δυνατότητα η Ελλάδα!

Στην συνέχεια όμως, αφού πρώτα αναφέρει ότι εάν προχωρήσουμε σε μία τέτοια ενέργεια αυτό θα είναι αιτία πολέμου για την Τουρκία,  επικαλείται το άρθρο 15 της συμβάσεως, το οποίο ομιλεί για “ιδιαίτερα χαρακτηριστικά” της περιοχής, τα οποία όμως δεν αναφέρει γιατί αφορούν το Αιγαίο! Ακολούθως, ισχυρίζεται ότι και οι ΗΠΑ και η Ρωσσία είναι αντίθετες με την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και ψεύδεται!

Γιατί η Ρωσία στο παρελθόν είχε πάρει θέση υπέρ της επεκτάσεως των χωρικών υδάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο στα 12 μίλια. Επιπλέον, μας λέει ότι εάν προβούμε στην ενέργεια αυτή το Αιγαίο θα γίνει “ελληνική λίμνη” και αυτό το θεωρεί κακό…

Exit mobile version