Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ελλάς, οι ΗΠΑ και η αντίδραση της Ρωσικής Πρεσβείας σε μια κυνική δήλωση του Πάιατ

Η Ελλάς, οι ΗΠΑ και η αντίδραση της Ρωσικής Πρεσβείας σε μια κυνική δήλωση του Πάιατ

Ποιο το συμφέρον της συμμαχίας μας με τις ΗΠΑ; Η ανάσχεση της ρωσικής επιρροής;

Μια δήλωση του Τζέφρι Πάιατ στην Real News προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, με την ελληνική κυβέρνηση να μην έχει απαντήσει.

Συγκεκριμένα ο Πάιατ είπε ότι για τις ΗΠΑ, «η Ελλάδα αποτελεί έναν σύμμαχο-κλειδί, “ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της ρωσικής… επιρροής”».

Η Ρωσική Πρεσβεία σήκωσε το γάντι και δημοσίευσε στο twitter το εξής σχόλιο:

«Είναι απορίας άξιο το σχόλιο του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στην εφημερίδα Real News ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα σύμμαχο-κλειδί, “ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της ρωσικής… επιρροής”. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε εάν συμφωνεί η ίδια η Ελλάδα με την ως άνω ψευδή “ανάλυση” του χαρακτήρα των ρωσοελληνικών σχέσεων».

Τα παραπάνω έρχονται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για την Ελλάδα που δείχνει να “ξεχνάει” τον κομβικό ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή, αλλά και την δεδομένη στάση των ΗΠΑ υπέρ του “διαλόγου” και της “συνεργασίας” μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μια στάση που στρέφεται κατά των ελληνικών συμφερόντων.

Πάντως η δήλωση Πάιατ δυστυχώς περιέχει την πικρή αλήθεια για την ποιότητα και τον ρόλο των “συμμαχιών” μας και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την απίστευτη δήλωση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, ότι η Ελλάδα είναι ο πιο… “δεδομένος σύμμαχος των ΗΠΑ”.

Exit mobile version