Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου στην  Ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Οι Τούρκοι μας “γλεντάνε”, δυστυχώς και έτσι όπως έγινε γνωστό το  Oruc Reis θα παραμείνει άλλες δέκα ημέρες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Οι “Κανάρηδες” και οι “Μιαούληδες” και οι “τουρκοφάγοι” της Ν.Δ., τι έχουν να πουν γι’ αυτό; Τι έχουν να πουν που η Τουρκία, εξέδωσε και νέα Navtex για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτίως του Καστελόριζου;

Με τα νέα δρώμενα λοιπόν, το Oruc Reis αναμένεται να μείνει εντός της ελληνική υφαλοκρηπίδας έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι το σκάφος τους θα παραμείνει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Με τη νέα αυτή NAVTEX  οι έρευνες που πραγματοποιεί παρατείνονται για 12 ημέρες ακόμη και μετά πιθανότατα θα δοθεί νέα παράταση.

Η νέα ναυτική αγγελία (1093/20) αφορά στη χρονική περίοδο 2 Σεπτεμβρίου με 12 Σεπτεμβρίου και εκδόθηκε όπως και οι προηγούμενες από τον σταθμό της Αττάλειας και αφορά μία περιοχή η οποία εφάπτεται, προς Βορρά, με την αμέσως προηγούμενη, άρα και εγγύτερα προς το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου και τη Ρόδο.

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις της στην περιοχή, ενώ διπλωματικοί και στρατιωτικοί παράγοντες αναμένουν και το αν η τουρκική πλευρά προχωρήσει και στην παραχώρηση αδειών ερευνών σε περιοχές κοντά στα έξι ναυτικά μίλια νοτίως Ρόδου, Καρπάθου και Κάσου, καθώς και νοτιοανατολικά Κρήτης.

Exit mobile version