Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις»: Διαψεύδουν τον Στόλτενμπεργκ, εκλιπαρώντας για “διάλογο” με την Τουρκία!

«Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις»: Διαψεύδουν τον Στόλτενμπεργκ, εκλιπαρώντας για “διάλογο” με την Τουρκία!

Την συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας να προσέλθουν σε «διάλογο», ανήγγειλε από χθες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Η ανάρτηση Στόλτενμπεργκ αιφνιδίασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία έσπευσε να διαψεύσει (μέσω… διπλωματικών πηγών) την έναρξη του διαλόγου.

Να θυμίσουμε εδώ όμως, ότι διάλογο έχουν πραγματοποιήσει ήδη οι “εθνικόφρονες” στην μυστική τριμερή συνάντηση στην Γερμανία.

Πριν από λίγη ώρα εξάλλου, ο ίδιος ο Μητσοτάκης – που έχει εκφραστεί θετικά για “συνομιλίες” ή ακόμα και για την Χάγη – έστειλε το εξής μήνυμα προς την Τουρκία: «Από τις πολλές και τις υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν συγκρατώ μόνο μια αυτή για τον διάλογο και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις… Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική. Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές»…

Τι διαψεύδουν λοιπόν; Στην ουσία παρακαλάνε (!) για αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την Ανατολική Μεσόγειο για να αρχίσουν το μεγάλο ξεπούλημα.

Είναι πανέτοιμοι να υπονομεύσουν την εθνική μας κυριαρχία και δεν το κρύβουν. Φτάνει να… σταματήσουν οι προκλήσεις. Είναι αυτή εθνική πολιτική, την οποία υποσχέθηκαν προεκλογικά ότι θα εφαρμόσουν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ!

Exit mobile version