Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αζερμπαϊτζάν, ένα ακόμη τουρκικό κράτος…

Αζερμπαϊτζάν, ένα ακόμη τουρκικό κράτος...

Το Αζερμπαϊτζάν είναι αδελφό κράτος της Τουρκίας και ευρίσκεται την περίοδο αυτή στην πραγματικότητα σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αρμενία, η οποία Αρμενία είναι δεδομένο ότι έχει την απόλυτη στήριξη της Ρωσσίας.

Ο Καύκασος είναι το γεωπολιτικό πεδίο στο οποίο υπάρχει σύγκρουση της Τουρκίας με την Ρωσσία 300 ολόκληρων χρόνων! Θα έπρεπε αυτό η Ελλάδα να το αξιολογήσει. Για την εχθρική στάση του Αζερμπαϊτζάν κατά της Ελλάδος λόγω των δεσμών του με την Τουρκία χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω γεγονός:

“Ο νέος πρεσβευτής της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο της χώρας, Ιλχάμ Αλίγιεφ. Παρουσία του Έλληνα πρεσβευτή, ο Αλίγιεφ δήλωσε:

«Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδερφική χώρα για μας. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις περιστάσεις. Αυτοί υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν σε όλα τα ζητήματα και τους υποστηρίζουμε σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων πληροφοριών στην Ανατολική Μεσόγειο… Θα ήθελα να βρω κάτι θετικό, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω.»

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ως εξής την δήλωση Αλίγιεφ: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ αγαπητέ ΠτΔ! Ποτέ δεν  αμφιβάλλαμε για την στήριξη του Αζερμπαϊτζάν. Και η Τουρκία αταλάντευτα θα είναι πάντα στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν. ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ-ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ.»

Exit mobile version