Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νεκροταφείο ελληνικών επιχειρήσεων η Ελλάδα των Μνημονίων

Νεκροταφείο ελληνικών επιχειρήσεων η Ελλάδα των Μνημονίων

Για να καταλάβετε την καταστροφή που έφεραν οι κυβερνήσεις των Μνημονίων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνον (Βελόπουλε και εσύ ψήφισες Μνημόνιο), παραθέτουμε έναν κατάλογο μεγάλων Ελληνικών επιχειρήσεων που έκλεισαν αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες άνεργους:

Ηλεκτρονική Αθηνών: Διατηρούσε 44 καταστήματα στην Ελλάδα και άλλα 3 στην Κύπρο. Συνολικά απασχολούσε περίπου 450 εργαζομένους. Πτώχευσε οριστικά στις 9 Μαρτίου 2016.

Softex: Ακόμα και σήμερα σε πολλούς δεν είναι γνωστό ότι το πιο γνωστό σήμα χαρτιού στην Ελλάδα βυθίστηκε στην ανυποληψία και τελικά πτώχευσε, οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.

Sprider Stores: Ήταν η «μεγαλύτερη ελληνική πολυεθνική αλυσίδα Οικονομικής Μόδας».Η χαριστική βολή δόθηκε με τη μεγάλη πυρκαγιά του Φεβρουαρίου του 2012 στις εγκαταστάσεις της Ανθούσας. Η καταστροφική πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου 2012 και αποδόθηκε σε «κουκουλοφόρους» …

Κατσέλης: Η πιο γνωστή αρτοβιομηχανία της Ελλάδας, με δεκαετίες λειτουργίας πίσω της, έβαλε λουκέτο το φθινόπωρο του 2013. Περίπου 500 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους.

Fokas: Ο όμιλος λειτουργούσε από το 1936 με το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά 1.500 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά όταν έκλεισε το 2013.

Diana: Μετά από 32 χρόνια λειτουργίας η Diana οδηγήθηκε σε πτώχευση το 2012. Είχε ιδρυθεί το 1980, ενώ εκτός από το εργοστάσιο στην Ξάνθη είχε εγκαταστάσεις και ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Neoset: Μια από τις πιο πετυχημένες βιομηχανίες επίπλων; Οδηγήθηκε σε πτώχευση τον Μάρτιο του 2014 και είχε κατασχεθεί το οικόπεδο εργοστασίου της στην Εύβοια.

Αγνό: Οι τίτλοι τέλους για την γνωστή γαλακτοβιομηχανία έπεσαν το 2014. 375 εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι.

Exit mobile version