Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κλεμμένα όνειρα

Κλεμμένα όνειρα

Μέσα σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται βίαια, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως αν για κάτι είναι ικανοί οι σημερινοί πολιτικοί στην Ελλάδα, αυτό είναι η αδυναμία τους να δώσουν όραμα στον Έλληνα και να υλοποιήσουν τα όνειρα της ελληνική νεολαίας.

Το εν Ελλάδι πολιτικό σύστημα αποτελείται από ανθρώπους, οι περισσότεροι των οποίων δεν έχουν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Περιχαρακωμένοι στα καφέ του Κολωνακίου, έχουν αλλοιωθεί σε τέτοιο βαθμό, εξαιτίας της υπέρογκης βουλευτικής τους αμοιβής, ώστε μοναδικό τους όνειρο είναι η επανεκλογή τους με κάθε κόστος, αδιαφορώντας για το βάρος της ευθύνης το οποίο υποτίθεται πως πρέπει να αναλάβουν.

Αυτός είναι ο ένας λόγος για τον οποίο τίποτα ουσιαστικά δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Ο δεύτερος λόγος είναι πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, συμπεριλαμβανομένων και όσων απέχουν έχοντας και οι ίδιοι μεγάλη ευθύνη, στηρίζουν αυτό το σύστημα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ενώ στην καθημερινότητα το απαξιώνουν συνεχώς.

Έτσι λοιπόν μέσα στην καταιγίδα ενός αβέβαιου μέλλοντος οι εν Ελλάδι πολιτικοί, που εναλλάσσονται στην εξουσία συνεχώς, γόνοι οι περισσότεροι των ίδιων και ίδιων οικογενειών, δεν μπορούν να οδηγήσουν την πατρίδα μας σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Στο τομέα της παιδείας απειλούν τους μαθητές πως θα επιβάλουν κυρώσεις αν δεν ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες χρήσης των μασκών, κυρώσεις που θα κληθούν να πληρώσουν οι γονείς. Σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα με σχολεία προβληματικά σε επίπεδο κτηρίων αλλά και τεχνολογικού εξοπλισμού απαιτούν οι άθλιοι να εφαρμοστούν μέτρα υγιεινής μετακυλίοντας την ευθύνη στους μαθητές και μόνο.

Στον τομέα των εθνικών θεμάτων παρουσιάζονται ως ποντίκια που βρυχώνται, παρακαλώντας τους δήθεν συμμάχους της ΕΕ και των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Σύμμαχοι, οι οποίοι επιδεικτικά κρατούν ίδιες αποστάσεις από θύτη και θύμα, οδηγούν μια θλιβερή κυβέρνηση στο να κρύβεται από τις δικές της ευθύνες. Δέχονται δουλικά τις απαιτήσεις των ξένων οδηγώντας τη χώρα σε διαπραγματεύσεις, αμφισβητώντας τελικά οι ίδιοι τις κόκκινες γραμμές που θέτουν.

Επιβεβαιώνουν εν τέλει τα αίσχη Τσίπρα πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα και δεν χάνουν ευκαιρία να δηλώνουν πως τιμούν τους αγώνες των αριστερών, προδίδοντας τη μνήμη όσων νέων έδωσαν το αίμα τους μέσα από τις τάξεις του εθνικού στρατού για να στηριχθεί τελικά μια ελεεινή μορφή αστικής δημοκρατίας.

Η ελληνική νεολαία προσπαθεί, δημιουργεί και ονειρεύεται μέσα σε μια σάπια πολιτική πραγματικότητα. Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, μίζες, διαφθορά και προδοσία από ένα πολιτικό σύστημα καιροσκόπων και αστών μιας παρηκμασμένης μπουρζουαζίας, έχουν οδηγήσει τους νέους στην αποχή και στην απάθεια. Ζώντας σε νοικοκυριά χρεωμένα, αδυνατώντας να υλοποιήσουν τους στόχους τους μέσα σε ένα ανύπαρκτο εκπαιδευτικό σύστημα, αποχωρούν απελπισμένοι σε άλλες χώρες, οδηγώντας την Πατρίδα μας σε μια αφαίμαξη ανθρώπων που θα έπρεπε να έχουν τη διάθεση να θέσουν τα θεμέλια για μια ισχυρή Ελλάδα.

Ο στόχος των πολιτικών είναι αυτή ακριβώς η καλλιέργεια απάθειας ώστε απερίσπαστοι να οδηγούν μια ολόκληρη χώρα στο απόσπασμα.

Καλούμε αυτή τη νεολαία να δώσει το παρών στον αγώνα μας, μακριά από της σειρήνες μιας αριστερής υποκουλτούρας και ενός δεξιού καιροσκοπισμού ώστε να διεκδικήσουν μέσα από τις τάξεις μας το δικαίωμα να υλοποιήσουν τα κλεμμένα όνειρα τους ώστε να τα μετατρέψουν σε εφιάλτη για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της καταστροφής όλων μας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΟΚΟΣ

Exit mobile version