Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι εξοπλισμοί και η στελέχωση των Ε.Δ. είναι εφικτά μόνο σε Εθνικό κράτος

Οι εξοπλισμοί και η στελέχωση των Ε.Δ. είναι εφικτά μόνο σε Εθνικό κράτος

Πλήθος άρθρων (δημοσιογράφων, ειδικών και διαμορφωτών της κοινής γνώμης) στον Τύπο προετοίμασαν την προηγούμενη εβδομάδα την υποδοχή της άποψης του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση των τουρκικών διεκδικήσεων.

Η άποψή τους είναι η γνωστή και περιστρέφεται στην διπλωματική λύση δια των πολιτικών που κυβερνούν τις χώρες. Ασφαλώς και όλοι επιθυμούν την εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας με λόγια. Απαιτούνται και έργα όμως, πράξη. Απόδειξη ότι, αυτό που υποστηρίζεις, θα συνεχίζεις να το υποστηρίζεις με κάθε μέσο. Απαραίτητη προϋπόθεση αυτού είναι να διαθέτεις τα μέσα και το προσωπικό για να το εφαρμόσεις.

Τα μέσα προσέβαλαν οι «ειδικοί» λέγοντας ότι είναι παλαιά και ασυντήρητα. Χρησιμοποίησαν βαριές λέξεις (εξοπλισμοί, εν συνεχεία υποστήριξη, διαφθορά κ.α.) για να φιμώσουν την αντίθετη άποψη. Η λογική τους περιορίζεται στους αριθμούς, η δική μας σε όλα τα άλλα, χωρίς να παραβλέπουμε τα μεγέθη. Θέλω σημαίνει μπορώ. Αν βάλω κάτι στο μυαλό μου μπορώ να το πετύχω. Στο σημείο αυτό επικαλούμαστε την ιστορία που παρουσιάζει την επικράτηση του αδυνάτου (με κάθε έννοια) σε πολλές των περιπτώσεων.

Το προσωπικό δεν προσεβλήθη ευθέως, αλλά πλαγίως. Μας λένε ότι είμαστε λίγοι, το γνωρίζουμε. Όπως, γνωρίζουμε ότι η ποιότητα είναι συντελεστής ισχύος. Η ποιότητα του προσωπικού ευρίσκεται μέσα του. Το εάν θα φανεί, ή όχι, είναι θέμα εξωτερικεύσεως και εκπαιδεύσεως. Μάλιστα, αγνοείται το αποδεδειγμένο: όταν σε ένα δένδρο στερήσεις την τροφή, αυτό δεν πεθαίνει, αναπτύσσεται σε βάθος και αναζητά βαθύτερα στο έδαφος, επαληθεύοντας τον εθνικό μας ποιητή: «Κι αν εξεράθη το κλαρί, πάντα χλωρή είν’ η ρίζα».

Τα μέσα είναι μεν εύκολο να επανέλθουν σε λειτουργική κατάσταση, επίπονο δε. Σε περίπτωση που οι προμηθευτές το υποστηρίξουν, αυτό επιτυγχάνεται ταχύτατα. Τότε θα δούμε ποιοι είναι οι σύμμαχοι. Το προσωπικό απαιτεί μία εκπαίδευση ολίγων ημερών και επανέρχεται, αρκεί να γνωρίζει ότι υπάρχει πίστη.

Εν κατακλείδι, οδηγηθήκαμε σε μειώσεις προσωπικού-μέσων και μόνοι μας θα βρούμε τον δρόμο να ξεφύγουμε από την κατάσταση αυτή. Αυτό επιτάσσουν οι παραδόσεις, αυτό θα γίνει.
Ζήτω η Νίκη!

Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Exit mobile version