Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με μειωμένο βεληνεκές τα συστήματα S-400 που πούλησε η Ρωσία στην Τουρκία

Με μειωμένο βεληνεκές τα συστήματα S-400 που πούλησε η Ρωσία στην Τουρκία

Δεν ήθελε να δώσει η Μόσχα πλήρες το οπλικό σύστημα γιατί φοβόταν ότι η Τουρκία θα δώσει την τεχνογνωσία των ρωσικών πυραύλων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, τα ρωσικά συστήματα εναέριας άμυνας S-400, τα οποία τέθηκαν σε λειτουργία από την Τουρκία, μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να αναλάβουν επιχειρησιακά καθήκοντα μάχης λόγω του γεγονότος ότι δεν παραδόθηκαν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς, που θα τους επέτρεπαν να εξουδετερώνουν στόχους με εμβέλεια έως 400 χιλιόμετρα.

Το πραγματικό δραστικό βεληνεκές των τουρκικών συστημάτων περιορίζεται σε απόσταση 200-250 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του κινεζικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ειδήσεων SOHU. Η Ρωσία ναι μεν είχε παραδώσει τα πυραυλικά συγκροτήματα, ωστόσο δεν έδωσε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Αυτό γιατί υπήρχε η υποψία στην Μόσχα, ότι  η Άγκυρα σκόπευε να πουλήσει την τεχνογνωσία των ρωσικών πυραύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά πάσα πιθανότητα, μαζί όμως με τους  πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, τους οποίους ο Πούτιν δεν έχει δώσει ακόμη στον Ερντογάν, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Exit mobile version