Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρωσικό μαχητικό MΙG-29 καταρρίφθηκε στη Λιβύη από τουρκικά F16

Ρωσικό μαχητικό MΙG-29 καταρρίφθηκε στη Λιβύη από τουρκικά F16

Τα αμερικανόδουλα “παπαγαλάκια”, που παίρνουν κατ’ ευθείαν χρήμα και εντολές από την πρεσβεία, ούτε λίγο-ούτε πολύ θέλουν να πιστέψει ο Ελληνικός Λαός ότι υπάρχει συμμαχία της Ρωσίας με την Τουρκία. Πόσο αληθινό είναι αυτό; Ποια συμμαχία είναι δυνατόν να υπάρχει όταν ευρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση τόσο στο μέτωπο της Συρίας, όσο και της Λιβύης;

Όπως έγινε γνωστό, μαχητικό αεροσκάφος MiG-29, που φέρεται να ανήκει σε Ρώσους ιδιώτες στρατιωτικούς καταρρίφθηκε κοντά στη Sirte της Λιβύης. Ο πιλότος προσεδαφίστηκε μ’ επιτυχία και μαγνητοσκόπησε την διαδικασία διάσωσής του από ελικόπτερα της Εθνικής Πολεμικής Αεροπορίας (LNA) της Λιβύης.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε βίντεο του πιλότου όπου είπε ότι το μαχητικό του αεροσκάφος δέχθηκε πυρά, δεν συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης. Το μαχητικό ήταν πολλαπλών χρήσεων MiG-29 LNA. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πιλότος είναι ρωσόφωνος και έχει ευρωπαϊκή εμφάνιση. Τα 14 μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 Fulcrum και τα βομβαρδιστικά Sukhoi Su-24 Fencer παραδόθηκαν από τη Ρωσία στη Λιβύη τον Μάιο.

Τον Μάιο, αυτά τα πολεμικά αεροπλάνα πέταξαν από τη Ρωσία και έκαναν ενδιάμεση στάση στην αεροπορική βάση Hamedan του Ιράν. Στη συνέχεια, πέταξαν στη ρωσική βάση Khmeimim στην δυτική Συρία. Στη συνέχεια, τα αεροσκάφη της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας τα συνόδευσαν στην αεροπορική βάση Al-Jufra στη Λιβύη, η οποία ελέγχεται από την ομάδα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης LNA μ’ επικεφαλής τον στρατηγό Khalifa Haftar.

Exit mobile version