Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ΗΠΑ δεν δίνουν στην Ελλάδα πυραυλικά συστήματα, που έχουν δώσει στην Τουρκία…

Οι ΗΠΑ δεν δίνουν στην Ελλάδα πυραυλικά συστήματα, που έχουν δώσει στην Τουρκία…

Η αμερικανόδουλη προπαγάνδα που κυριαρχεί στα ΜΜΕ πως θα δικαιολογήσει αλήθεια το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον έχει δώσει στην Τουρκία οπλικά συστήματα, που αρνείται να δώσει στην Ελλάδα; Πως θα το δικαιολογήσουν αυτό όταν μας λένε ότι οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό μας και είναι ενάντια στον Ερντογάν;

Όπως επίσημα έγινε γνωστό, οι ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν άδεια εξαγωγής στα πυραυλικά συστήματα cruise αέρος-εδάφους και αέρος επιφανείας AGM-158A Joint Air to Surface Standoff Missile (JASSM) και AGM-84H/K SLAM-ER στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 Block 50/52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άρνηση έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί τα συγκεκριμένα πυραυλικά συστήματα τα μεν πρώτα έχουν πουληθεί χωρίς πρόβλημα και χωρίς να υπάρχει άρνηση σε Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Πολωνία, που χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς μαχητικά F-16 με την Πολεμική μας Αεροπορία, τα δε δεύτερα, τα βλήματα AGM-84H/K SLAM-ER, χρησιμοποιούνται εδώ και 15 χρόνια από την Τουρκία! Αυτό σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα η Τουρκία έχει πλεονέκτημα με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Συνεχείς παραβιάσεις: Συνεχίστηκαν την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 οι παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά. Συνολικά 14 τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16, δύο CN-235 και έξι ελικόπτερα) προέβησαν σε έξι παραβιάσεις και 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Exit mobile version