Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για ταραχές και καθυστέρηση του αποτελέσματος των εκλογών στις ΗΠΑ, μιλάει ο Zuckerberg του Facebook

Για ταραχές και καθυστέρηση του αποτελέσματος των εκλογών στις ΗΠΑ, μιλάει ο Zuckerberg του Facebook

Μπορεί το βράδυ των εκλογών ο Τραμπ να έχει εκλεγεί πρόεδρος και να του πουν ότι δεν έχει εκλεγεί… και μπορεί επίσης να γίνουν ταραχές σε ολόκληρη την χώρα και να δημιουργηθεί αναταραχή. Είναι δυνατόν να συμβούν όλα αυτά; Είναι!

Και αυτό δεν το λέει κάποιος τυχαίος, αλλά το αφεντικό του Facebook, Zuckerberg, που είναι στην πρώτη γραμμή του βρώμικου πολέμου που γίνεται από το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ κατά του Τραμπ, που κερδίζει συνεχώς έδαφος κι όλα δείχνουν ότι θα εκλεγεί. Και για όποιον έχει αμφιβολίες, να συνηθίσουν στην ιδέα πως μπορεί να πάρει εβδομάδες μέχρι να επικυρωθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες ο ιδρυτής της Facebook, Mark Zuckerberg, σε μια ασυνήθιστη για επιχειρηματία παρέμβαση.

«Ένα από τα πράγματα για τα οποία πρέπει εμείς αλλά και τα μέσα ενημέρωσης να προετοιμάσουμε τον αμερικανικό λαό είναι ότι για τις εκλογές αυτές θα απαιτηθούν επιπλέον ημέρες ή εβδομάδες, μέχρι να καταστεί απολύτως βέβαιο ότι έχουν καταμετρηθεί όλες οι ψήφοι», δήλωσε ο Zuckerberg στο Axios.

Ο ιδρυτής της Facebook πρόσθεσε ότι η εταιρεία του θα ξεκινήσει μια εκστρατεία «ανταλλαγής μηνυμάτων» για να πείσει τους Αμερικανούς ότι ένα τέτοιο σενάριο κυμαίνεται στο πλαίσιο του «φυσιολογικού». Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι η εταιρεία του δεν θα επιτρέψει στους υποψηφίους να ανακοινώσουν πρόωρα το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεδομένης της πολιτικής του Facebook, αυτή η δήλωση έχει στο στόχαστρό της κυρίως του Ρεπουμπλικανούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook επανέλαβε επίσης την προειδοποίησή του ότι ο κίνδυνος «αστικών αναταραχών» μετά την ημέρα των εκλογών είναι υψηλός και ότι ένα κύμα βίαιων διαδηλώσεων θα μπορούσε να εξαπλωθεί «σε ολόκληρη τη χώρα».

Exit mobile version